Do křesla Hovorů usednou Eva Sehnálková a Ondřej Hložek

středa 28. února 2018 8:11 Autor: Martin Kůs

2018 02 Hovory-bezen
OPAVA - Přesně jeden měsíc po únorových přichází za vámi další Hovory s... Tentokrát si promotér, student Slezské univerzity v Opavě Jakub Plaskura 13. března 2018 od 19 hodin do Klubu Art Obecního domu v Opavě pozval ke svému "výslechu" v horkém křesle Evu Sehnálkovou a Ondřeje Hložka.

Eva SEHNÁLKOVÁ:
Není patolog jako patolog. Eva Sehnálková se narodila v Opavě, je absolventkou Mendelova gymnázia a Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Původně měla namířeno na radiologii, ale tam nebylo místo. Vzala tedy za vděk patologií, kde se jí zalíbilo, už tam zůstala a vypracovala se k primariátu. Ve své péči má také Muzeum patologie, kterému dělá osvětu, kudy chodí. Díky němu spolupracuje s oborem muzeologie na SU. Dříve vyučovala na Střední zdravotnické škole a nyní na Slezské univerzitě. Jaký je vlastně život patologa? Mají lidé jen zbytečné předsudky?

Ondřej HLOŽEK:
Rodilý Opavák s kořeny pod Lysou horou. Vydal čtyři básnické sbírky, pořádá literární setkání s názvem Básnické hlasy. Jedna z jeho básní byla vybrána do antologie Nejlepší české básně 2017.
Aktuálně mu vychází kniha dětských příběhů. Snaží se o destigmatizaci osob s psychiatrickou diagnosou. Ondřej Hložek je člověkem mnoha tváří a viditelnou postavou opavské kulturní scény.

Těšíme se na vás tradičně v Klubu ART!

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015