Jiří Siostrzonek provázel ministra kultury Hlučínskem

úterý 7. dubna 2015 13:17 Autor: Martin Kůs

Foto: Vladimír Meletzký

 

Text: Zuzana Urbánková

Hlučínsko - Společnost přátel Muzea Hlučínska pozvala před několika dny do regionu ministra kultury České republiky Daniela Hermana. Jednalo se o pracovní setkání, jehož cílem byly informace o stavu a rozvoji místní kultury.
Ministra doprovázel mj. vedoucí Společnosti přátel Muzea Hlučínska Mgr. Jiří Siostrzonek, Ph.D. „Nezvali jsme pana ministra proto, že bychom od něho snad něco žádali. Chtěli jsme ho jen seznámit s naším regionem, jeho obyvateli, tradicemi a kulturou. Jeho návštěva byla především morální podporou,“ uvedl Jiří Siostrzonek.

Co je Společnost přátel Muzea Hlučínska
Foto: Vladimír MeletzkýSpolečnost přátel Muzea Hlučínska je občanským sdružením, jehož posláním je uchovat originální identitu hlučínského regionu ve všech různých podobách (zvyky, tradice, historie, folklor, materiální dědictví apod. …). Společným jmenovatelem všech aktivit je osvěta a šíření správného povědomí o Hlučínsku nejen pro návštěvníky, kteří přicházejí do regionu, ale především u místních obyvatel.
Živou tvůrčí společnost a její identitu mohou uchovat pro příští generace pouze lidé, kteří si hájí vlastní tradici, kořeny a smysluplně je rozvíjejí. Protože tyto ideje prosazuje Muzeum Hlučínska, rozhodli jsme se jako jeho příznivci pro název našeho občanského sdružení Společnost přátel Muzea Hlučínska. Právě aktivní podpora činnosti Muzea Hlučínska je naší prioritou.
 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015