Business Gate v Karviné otevírá své brány

Ilustrační foto

Společný projekt Slezské univerzity v Opavě, konkrétně její Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné a města Karviná nazvaný Centrum pro podporu podnikání Business Gate otevírá své brány již 7. března 2016. Zájemci jej najdou na adrese Poštovní ul. 615, Karviná.

KARVINÁ – Hovořilo se o něm již dlouhou dobu. Město Karviná hledalo cestu, jak podpořit začínající podnikatele a pomoci absolventům středních a vysokých škol, kteří hledají práci. Vůbec pomoci všem, kteří hledají možnosti svého uplatnění. Naopak Obchodně podnikatelská fakulta měla vizi, že vznikne místo, kde studenti budou mít možnost pracovat na konkrétních úkolech přinesených praxí, v tomto případě např. těmi, kteří uvažují o podnikání a univerzitní posluchači se z teoretiků budou stávat praktiky. Obě myšlenky se postupně staly spojnicí a základem nápadu na vznik Business Gate v Karviné. Místa, kde nápady a touhy dostanou konkrétní obrysy, kde vize a sny získají reálný rozměr a kde se podnikavý duch může proměnit na podnikavého člověka.

Dnes už můžeme říci: Je hotovo! Business Gate otevírá své brány již 7. března 2016

Ilustrační fotoPlatforma nabídne zájemcům hned několik možností ke spolupráci, případně podporu rozvoje. Např. Business Gate Academy bude cesta, jak vytvářet přirozenou symbiózu mezi praktickou a zkušenou myslí podnikatele s kreativní a inovativní myslí studenta.  Týmy studentů vedené odbornými lektory se zde budou věnovat konkrétním zadáním ze strany podnikatelů a tím získávají praxi v oboru. Z pohledu podnikatelských subjektů to zase bude příležitost, jak zadat k řešení konkrétní problém, na který nebývá v běžném provozu čas ani volné kapacity či prostředky. Business Gate Benefit se stane službou pro ty, kteří začínají s podnikáním nebo potřebují pomoci s realizací konkrétního podnikatelského nápadu a jeho řešením. Coworkingové cetrum se zase promění nejen ve fyzické místo, ale zejména v prostor tvořený komunitou lidí, kteří ho navštěvují, pracují tam nebo se účastní různých akcí. Koho by zajímalo víc, vše potřebné najde na profilu Business gate

letakOd 8. března si pak mohou všichni zájemci v rámci tzv. Týdne otevřených dveří prohlédnout prostory centra. Čas od 10 do 14 hodin je vyhrazen pro třídy základních, středních a vysokých škol, v době od 14 do 18 hodin jsou vítáni především zájemci o spolupráci a veřejnost.

Business Gate bude kromě podnikatelského zázemí a práce se studenty středních a vysokých škol nabízet také workshopy pro širokou veřejnost. Například hned 16. března se bude konat workshop věnovaný vyplňování daňového prohlášení.

Business Gate (brána do světa podnikání)

Touha po osobním rozvoji je v každém z nás a měla by být tou správnou motivací všech studentů, kteří nastoupí ke studiu na univerzitě. V případě, že se jedná o kvalitní univerzitu, dává příležitost svým studentům, aby se profesně rozvíjeli nejen v přednáškových sálech a učebnách, ale také mimo ně. Přesně takovým prostorem je pro studenty Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné (SU OPF) multifunkční centrum Business Gate.

Hlavním cílem vzniku Business Gate je z pohledu SU OPF propojení akademické sféry s podnikatelskou, propojení znalostí získaných v učebnách s prací na reálných projektech vznikajících v potřebách praxe. Studenti SU OPF budou v rámci týmové spolupráce, za pomoci kvalitních mentorů, řešit konkrétní zadání v oblasti marketingu, logistiky nebo řízení ve výrobě. Z pohledu podnikatelských subjektů je to příležitost, jak zadat k řešení konkrétní problém, na který nebývá v běžném provozu čas ani volné kapacity či prostředky. Je to cesta jak vytvářet přirozenou symbiózu mezi praktickou a zkušenou myslí podnikatele s kreativní a inovativní myslí studenta. Studentům to přináší nejen praktické body do CV, ale také zisk potřebných kreditů pro splnění podmínek odborné praxe, která je vyžadována v jejich studijních programech. Úspěšně realizované projekty mohou být navíc oceněny finančně a jejich řešitelé se mohou stát zajímavými jako budoucí zaměstnanci zadavatelů těchto projektů. Právě popsaná Business Gate Academy tvoří jeden ze základních pilířů pod střechou Business Gate.

Business Gate ovšem nabízí mnohem více a to zejména pro ty, kteří začínají s podnikáním nebo potřebují pomoci s realizací konkrétního podnikatelského nápadu a jeho řešením. Pro ně je určen Business Gate Benefit, služba, která pomáhá proměnit myšlenku ve skutečnost za pomoci odborníků různých profesí. Pokud někdo hledá odpověď na otázku, co má dělat, když má podnikatelský nápad nebo jak má řešit konkrétní podnikatelský problém, Bussiness Gate se prostřednictvím této služby stává tím správným místem, otevřenou branou do světa podnikání, kde nalezne odpověď.

To vše je podpořeno materiálním a technickým zázemím vhodně navržených prostor, které nabízejí možnost pracovního místa, kanceláře, zasedacích místností a konferenční místnosti. Ideální prostor pro realizaci odborných seminářů, workshopů, vytváření profesních vazeb a hledání inspirace. Tento třetí pilíř označujeme jako Business Gate Coworking.

Na Business Gate je možné pohlížet z mnoha pohledů, jako na inspirativní místo, kde stojí za to přijít a vnímat kreativní atmosféru, jako místo pro kancelář, odkud lze realizovat podnikatelské aktivity, jako místo vzájemného setkávání a vytváření profesních i přátelských vazeb. V každém případě, je to ale místo, které nelze jednoduše definovat, je to místo, které je potřeba zažít.

Mgr. Tomáš Gongol, Ph.D.,
prorektor pro studijní a sociální záležitosti, Slezská univerzita v Opavě

letak

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015