Začátek akademického roku opět přináší nabídku kurzů na Cisco Networking Academy a RedHat academy

čtvrtek 2. října 2014 9:56 Autor: Veronika Motúzová

Cisco a Redhat Academy

Jsou určeny nejen pro budoucí informatiky, ale kohokoliv, kdo se chce orientovat v problematice správy síťových prvků a linuxových operačních systémů.

V opavské Cisco Networking Academy se pro tento zimní semestr otevírají kurzy CCNA, Cisco Certified Networking Associate 1 (základy síťových technologií) a 3 (LAN přepínače a bezdrátové technologie). V letním semestru budou pokračovat kurzy 2 (směrovací protokoly a koncepty) a 4 (technologie WAN). Pro studenty Slezské univerzity se cena samostatných kurzů pohybuje pod hranicí 2000 Kč, pro ne-studenty je cena dvojnásobná.

V RedHat academy máte možnost zkusit buď první semestr kurzu OpenSource University + zaměřeného na uživatelské základy práce s linuxem, nebo druhý semestr orientovaný na základy administrace linuxového serveru. V rámci projektu Interdisciplinární vzdělávání v ICT s jazykovou kompetencí (č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0014), který je financovaný z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost se do konce kalendářního roku 2014 nabízí studentům možnost absolvovat kurzy bezplatně.

Výuka jednotlivých kurzů bude probíhat jednou týdně. Pro všechny kurzy je začátek výuky plánován na druhý týden v říjnu.

Přihlásit se můžete na stránkách lcna.slu.cz. Doporučuje se, aby studenti začali už v 1. ročníku a stihli tak v rámci studia na univerzitě i navazující kurzy, které pak vedou k možnosti získat průmyslovou certifikaci.

kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

,,Pokud jako IT student nebo absolvent tohoto studia nejsem schopen vyřešit banální síťový problém, není to pro mě dobrá vizitka. Základní znalosti sítí jsou v dnešní době nepostradatelné, vždyť co dnes není připojeno na síť? A pokud mé znalosti 'stvrdí svým podpisem' jedna z největších síťových firem na světě, tak už dál není ani moc o čem přemýšlet,“ vysvětluje důvod studia na Cisco Networking Academy Lumír Botur.

 

 OPVK

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015