Studenti Audiovizuální tvorby vystavovali v Národní technické knihovně

pátek 31. října 2014 7:43 Autor: Martin Kůs

2014-1031-avt praha-1PRAHA - Od 17. do 31. října vystavovali své autoportréty, volnou tvorbu, komiksy a grafiky studenti 3. ročníku Audiovizuální tvorby v budově Národní technické knihovny (NTK). Výstavu nazvali „Umělec přemýšlí“ a v rámci expozice se skutečně snažili vyjádřit, co si tvůrce na počátku své autorské dráhy představuje pod pojmem „umění“.

Svůj vztah k učení se „umění“ vyjádřil jeden ze studentů takto: „Nikdy nejsi tak nahý, jako když něco tvoříš“. Jiná studentka chápe, že „umění žít je vědět, jak vychutnat malé radosti a unést velká břemena“. Další ze studentů si myslí, že „umelec má dve možnosti: (č)umenie alebo (k)onanie“.

VIDEO: Pozvánka Výstava NTK

„Studenti obsadili svými pracemi tři patra NTK a jejich díla vzbudila už na vernisáži zasloužený ohlas. Stejně jako jejich filmové počiny, jejichž projekce byla součástí vernisáže, či 3D modely Jiřího Šebesty,“ míní vedoucí oddělení audiovizuální tvorby Mgr. Monika Horsáková. „Spokojeni byli i kurátoři z NTK a dohodli jsme se s nimi, že ve spolupráci budeme pokračovat, a to i v oblasti veřejných projekcí. Zájem například projevili o naše dokumentární portréty s tématem soudobé historie,“ dodává.

Umělec přemýšlí – vystavující studenti
Magdalena Hrubantová, Jan Borovička, Jiří Šebesta, Marcel Halin, Tom Velčovský, Tomáš Hennel, Bára Pěluchová, Kristián Šmulík, Darina Kubíková, Martin Janoušek, Petr Zvonek, Veronika Petličarovská.

2014-1031-avt praha-3  

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015