Zuzana Staňková stojí před finále soutěže Miss Academia 2015

středa 17. prosince 2014 14:06 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv pořadatele

ZLÍN, OPAVA – Dveře už si otevřela a teď jimi projde do samotného finále. Zuzana Staňková, studentka druhého ročníku oboru Angličtina pro školskou praxi na Filozoficko-přírodovědecké fakultě v Opavě, se přihlásila do soutěže Miss Academia 2015 a vede si více než skvěle.

„Do soutěže mne tlačila kamarádka už loni a předloni, ale to jsem odolala. Až letos jsem se nechala tak trochu postrčit a vydala se na ostravský casting do Hotelu Ruby Blue. Z něj vybrali porotci šest dívek a já byla mezi nimi,“ říká ke své účasti Zuzana.

Foto: Archiv pořadatele A pokračuje: „Já ty různé soutěže miss nemusím, nelíbí se mi, že jde o povrchní pohled na dívky a už vůbec se nechci stát zbožím nějaké agentury,“ říká Zuzka, která se svěřila s tím, co rozhodlo: „O tom, že jsem vyrazila do Ostravy rozhodly dvě věci, především to, že celou soutěž organizují sami studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a to, že zde opravdu jde o jiné věci, než krásu těla.“

To se jí potvrdilo hned na castingu, kde první disciplínou byl IQ test. Ten úspěšně zvládla. Druhou disciplínou byl rozhovor: „Bavili jsme se s porotou tak, že jsme my, soutěžící dívky, seděly schované za plentou a vzájemně jsme se s porotci neviděli. Ti se nás ptali na různé věci, třeba zájmy, přání a další,“ popisuje Zuzana své první setkání se soutěží. Úplně nakonec byla promenáda ve společenských šatech. Tedy žádné měření proporcí, žádné ukazování se v plavkách…

Soutěž MISS Academia ČR je celorepublikovou soutěží krásy a inteligence pořádanou v rámci předmětu Komunikační agentura studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Do podtitulku si dává slogan Miss, která má (s)mysl. Je určena studentkám VŠ a VOŠ, které se nebojí své přirozenosti. Není o make-upu, umělých nehtech a prodloužených vlasech. Chce najít ženu, která je krásná především svou jedinečností a přirozeností. Ženu, která se nebojí přemýšlet a smát se, chce vystoupit z řady a prorazit tím, že je svá.

z oficiální materiálu soutěže
„Měla jsem trochu strach, jak uspěji. Podpatky a společenské šaty moc často nenosím a bála jsem se toho, že zakopnu. Úplně lehký nebyl ani test, řekla bych, že byl na úrovni testů SCIO,“ vrací se dnes na casting Zuzana.

Do semifinále bylo ze tří cantingových míst (Praha, Brno, Ostrava, pozn. red.) vybráno celkem třicet dívek. Poté porota vybrala deset finalistek a Zuzka je opět mezi nimi.

Foto: Archiv pořadateleOd čtvrtka 18. prosince čeká reprezentantku Slezské univerzity čtyřdenní soustředění ve Zlíně. „Budeme se učit správně chodit, nahlédneme do modelingu, užijeme si wellness, vyzkoušíme si šaty a šperky pro finále. A také nás nafotí,“ vysvětluje opavská studentka své nejbližší kroky. Podobné soustředění jsou v harmonogramu soutěže hned tři. A pak přijde onen vrchol celého ročníku Miss Academia, velkolepý galavečer v Kongresovém centru ve Zlíně. Naplánován je na 11. března 2015. Zda se bude ve vlasech Zuzky po návratu třpytit zlatá korunka, se tedy teprve uvidí.

To, že se přihlásila a že dokonce postoupila do finále, věděla jen jediná spolužačka a řekla to v práci, kde si potřebovala zařídit volno. Ani rodičům nic neprozradila. Až když se na webu Miss Academia objevily snímky deseti finalistek, začali se jí ozývat známí a ptali se.  A tak se vše provalilo a dnes má v rodičích své největší fanoušky. Zuzka, která pracuje jako učitelka angličtiny v mateřské školce, se se soutěží tohoto typu potkává poprvé. Sice prý o dráze modelky nikdy nepřemýšlela, ale teď by si takovou práci ráda vyzkoušela. Uvidí, jaké dveře se jí soutěží otevřou. Nicméně její prioritou stále zůstává angličtina. 

Foto: Archiv pořadatele


      

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015