AIESEC Karviná si zvolil novou prezidentku

čtvrtek 18. prosince 2014 8:37 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv AIESEC Karviná

 

KARVINÁ – Po pětihodinovém souboji bylo jasno. Poměrem 11:2 se novou prezidentkou studentské organizace AIESEC Karviná stala Vendula Kyselá, která tak zvítězila nad svojí největší soupeřkou Michaelou Lešinskou.

Foto: Archiv AIESEC Karviná„Také letos byl poslední týden před vánocemi v studentské organizaci AIESEC Karviná ve znamení voleb nového prezidenta pobočky. I když právo volby prezidenta pobočky mají podle stanov AIESEC jen plnoprávní členové, od šesté hodiny večerní se konferenční sál víceúčelové sportovní haly v Karviné zaplnil současnými i bývalými členy pobočky a také zájemci z řad veřejnosti. Mimořádnou atmosféru setkání pak podtrhla osobní přítomnost zástupců národního vedením organizace AIESEC,“ řekl inovinám.slu.cz k volebnímu večeru za AIESEC Petr Křístek.

Foto: Archiv AIESEC KarvináNová prezidentka, stejně jako její rivalka, nejprve představila přítomným své vize a úvahy o dalším směřování AIESEC Karviná ve dvacetiminutové prezentaci. Následně odpovídala na dotazy členů organizace. K vlastní volbě pak stačilo jedno kolo.

Vendula Kyselá dosud pracovala v rámci AIESEC jako manažerka pro lidské zdroje a PR. Ve funkci prezidentky pobočky vystřídá Dominiku Dobroňovou a povede v souladu se stanovami karvinskou pobočku jeden rok. Než se tak stane, čeká ji řada povinností. Nejprve se musí do hloubky seznámit s řízením celé pobočky, aktuálním stavem organizace či národním směřováním a prioritami organizace. Hned po Novém roce se pak spolu s ostatními zaměří na přípravu voleb nového širšího vedení pobočky a následně se s konečnou platnosti spolu s nově zvolenými kolegy ujmou svých funkcí.

Rozhovor s novou prezidentkou AIESEC Karviná přinesou inoviny.slu.cz v lednu 2015.

AIESEC je mezinárodní studentská organizace, která se především zabývá mezinárodními aktivitami studentů. Zprostředkovává studentům praxi formou zahraničních stáží nebo členstvím v organizaci, zprostředkovává setkávání s potencionálními zaměstnavateli a naopak ve svém působišti šíří povědomí o kultuře a životě v jiných zemích formou přednášek a setkání se zahraničními studenty a členy AIESEC. Připravuje rovněž adaptační kurzy, jazykové kurzy a další aktivity směřující k lepší uplatnitelnosti českých studentů na zahraničních vysokých školách. Díky tomu napomáhá rozvoji mladých lidí po celém světě.
AIESEC Karviná je jednou z deseti poboček v České republice. Založena byla v roce 1991, své sídlo má na akademické půdě Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné, ale působí na Slezské univerzitě jako celku.
O aktivitách AIESEC Karviná se dozvíte z webových stránek http://www.karvina.aiesec.cz/

 

 

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015