Instruktoři USK vedou lyžařskou školu v Tošovicích už deset let. Nechybí na svahu HEIPARKu ani letos

středa 14. ledna 2015 7:00 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv HEIPARKuTOŠOVICE, OPAVA - Už dlouhých deset let zajišťují členové Univerzitního sportovního klubu (USK) Slezské univerzity v HEIPARKu Tošovice lyžařskou a snowboardovou školu určenou jak úplným začátečníkům, tak více zkušeným. Úplně poprvé to bylo od 8. ledna do 19. února 2005 a prvních sedm let na svahu u Fulneku školili lyžařské adepty lidé z USK ještě pod hlavičkou jiné agentury, která školu provozovala.

Zásadní zlom přišel v roce 2012. Z podnětu USK vznikla Lyžařská a snowboardová škola HEIPARK a právě USK se stal jejím odborným garantem.  

„Po skončení lyžařské sezony 2012/2013 jsme společně s provozovatelem areálu celou školu vyhodnotili a shodli se, že si zaslouží nejen nové zázemí, ale především vybudování nového vleku a svahu pro výcvik dětí. To se podařilo realizovat přes léto a v další zimní sezoně se nám potvrdilo, že to byl krok správným směrem,“ říká k současnosti lyžařské školy v Tošovicích za USK Jaroslav Kania.

Foto: Martina Vítková Jak škola funguje, se může každý přesvědčit na vlastní oči. S lidmi v modrých bundách s logem USK se na svahu u Tošovic potkávají lyžaři i letos. Výuka se koná pravidelně o víkendech v době od 9 do 16 hodin, ve stejném čase jsou pak instruktoři připraveni i o svátcích. Nicméně je možné domluvit si i individuální výuku. K tomu je k dispozici telefonní číslo lyžařské školy 723 508 419. Do školy jsou přijímány děti od tří let, horní hranice lyžařských žáků není omezena.

Pro děti zaměstnanců Slezské univerzity je možné využít dvacetiprocentní sleva na výcvikovou hodinu – stačí kontaktovat Jaroslava Kaniu na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .   

USK a lyžařská škola sice prožívá aktuální sezonu, ale také myslí na svoji budoucnost. „Už dnes se snažíme vyjednat další rozšíření lyžařské školy o tzv. kinderpark. Vzor jsme si vzali v zahraničí, kde jsou takové prostory určené pro nejmenší začínající lyžaře běžné. Rádi bychom ho vybavili například lyžařským kolotočem a dalšími herně didaktickými prvky. Věříme, že to bude zajímavé obohacení nabídky HEIPARKu i jeho lyžařské školy,“ říká k plánům Jaroslav Kania s tím, že záměr si vyžádá také dílčí terénní úpravy areálu.

Těm, kteří na lyžích už základní jízdu zvládají nebo dokonce patří mezi zkušené sportovce, nabízí HEIPARK možnost zkusit štěstí na závodní trati. „Zimní HEICUP, tedy již sedmý ročník veřejných lyžařských závodů s bohatým doprovodným programem, se letos v Tošovicích uskuteční 24. a 25. ledna. Závody se uskuteční pod pořadatelskou taktovkou USK. Opět bude vypsána řada kategorií, takže se na start mohou postavit skutečně všichni – od těch malých po dříve narozené,“ říká Jaroslav Kania s tím, že USK bude opět myslet i na letní využití areálu HEIPARKu Tošovice a připravuje podobné akce i na prázdniny tohoto roku.

2015 01 HEIPARKCUP

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015