Student vyhrál kuchařské mistrovství. Rektor Slezské univerzity to ocenil medailí pro něho i jeho učitele

pondělí 23. února 2015 7:59 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv školy

TÁBOR, OPAVA – Rektor Slezské univerzity v Opavě prof. PhDr. Rudolf Žáček, Dr., se rozhodl, jako uznání za reprezentaci Slezské univerzity prokázanou vynikajícími výsledky v přípravě žáků v oboru kuchař, udělit Pamětní medaili Slezské univerzity učiteli odborného výcviku Bc. Tomáši Bažantovi. Současně ocenil stejnou medailí rektor Slezské univerzity také Josefa Pecha a to jako uznání vynikajících výsledků prokázaných ziskem  1. místa na  mezinárodním mistrovství ČR mladých kuchařů, cukrářů a číšníků - Gastro Junior Bidvest Cup 2014/2015. Oba dva medaili z jeho rukou přijali ve středu 17. února 2015.
Na jedenadvacátém ročníku soutěže „Gastro Junior Bidvest Cup 2014/2015“ – mezinárodním mistrovství ČR mladých kuchařů, cukrářů a číšníků, získal první místo posluchač třetího ročníku oboru kuchař-číšník Střední školy obchodu, služeb a řemesel a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Táboře Josef Pech. Toho na kuchařské řemeslo připravuje právě Tomáš Bažant.

Soutěž vyhlašuje Asociace kuchařů a cukrářů ČR a koná se jako doprovodný program veletrhů GO a REGIONTOUR Brno. Své umění zde předvedlo více než 80 soutěžících, kteří se do brněnského finále probojovali z regionálních kol. Soutěž je mezinárodní, účastnili se jí také zástupci slovenských odborných škol. Nejlepšímu studentskému kuchaři cenu za první místo předal 18. ledna tohoto roku Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

A jak se tato informace týká Slezské univerzity?
Foto: archiv školyBc. Tomáš Bažant je úspěšným absolventem opavské Fakulty veřejných politik, který dnes předává své znalosti nabyté univerzitním studiem posluchačům táborské školy. To ale není jediné propojení s touto institucí. Slezskou univerzitu s ní váže dlouhodobá spolupráce, Ústav lázeňství, gastronomie a turismu Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě zajišťuje v konzultačním středisku v Táboře realizaci studijního oboru Lázeňství a turismus. Zde univerzitní pedagogové přednáší v souladu s platnou akreditací od akademického roku 2010/2011. Výuka studentů se zde uskutečňuje ve spolupráci s dalšími odbornými ústavy fakulty a součástmi Slezské univerzity i externími spolupracovníky, zaměřujícími se na praktické dovednosti a specializované předměty dotvářející profil studia. Konzultační středisko se nachází právě v areálu Střední školy obchodu, služeb a řemesel a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Táboře.


Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015