AKTUALIZOVÁNO: Studentům Kulturní dramaturgie bude patřit ostravská Stará Aréna. Dnes v ní otevřou Nebe

pátek 27. února 2015 13:57 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv

OSTRAVA, OPAVA – Kdy? 5. března 2015. Kde? Stará Aréna Ostrava. Kdy? V 19 hodin. Co? Divadlo. Kdo? Kulturní dramaturgie.

To jsou základní údaje akce, na kterou zvou studenti oboru Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo. Ti v probíhajícím akademickém roce spojili své síly s divadelní scénou Staré Arény Ostrava. Po nedávném uvedení světové premiéry hry Bejrútský nářez, na jejíž realizaci se významně podíleli, připravili divadelně komponovaný večer.
Ve čtvrtek 5. března budou mít diváci ve Staré Aréně jedinečnou příležitost spatřit Nebe v Ostravě. Tato unikátnost započne v 19 hodin a bude spjatá s uvedením dvou inscenací studentů oboru Kulturní dramaturgie se zaměřením na divadlo v Opavě.

Foto: archiv„Jsme předurčení k takové lásce, jakou jsme dostali v rodině. Vidíme se tak, jak nás vidí druzí. O zraněních nemluvíme. Chodíme spát neusmíření. Zůstáváme sami. Co když však sebere někdo odvahu z toho věčného kolotoče vyskočit? Těmito slovy uvádí svůj autorský počin nazvaný Kolotoč Alžběta Johanka Novotná, posluchačka 3. ročníku oboru. Toto krátké komorní drama, ve které autorka reaguje na aktuální problematiku postmoderní doby, mělo svoji premiéru již v rámci opavského festivalu Na cestě v říjnu 2014. Po přezkoušení přichází inscenace do Ostravy v novém hávu, aby nabídla divákům obraz jejich života společně s nadějí.

Další připravovaná inscenace Nebeská kavárna autorky Amálie Křížové, studentky 1. ročníku, měla svoji premiéru také v Opavě na Noci divadel na sklonku minulého roku. „Jestli přemýšlíte někdy o tom, co se stane, až umřete, přijďte a dáme vám nápovědu,“ zve do Ostravy autorka a pokračuje: „Možná se totiž neocitnete jen v kavárenském prostředí Staré dobré Arény, ale v kavárně nebeské, kde zažijete něco, o čem se vám ani nesnilo. A třeba potkáte i výjimečnou Edith Piaf.“

Pozvánka na akci

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015