Přemýšlíte o své budoucí kariéře? Career Days 2015 Vám ukáže příležitosti na poli kariérního uplatnění

úterý 3. března 2015 12:30 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv AIESEC Karviná

PRAHA, OPAVA, KARVINÁ - Jsi student posledních ročníků vysoké školy nebo čerstvý absolvent a přemýšlíš nad svou další profesní kariérou? S nabídkou, která může rozhodování usnadnit, přichází vstříc AIESEC Karviná.

Ve dnech 12. - 13. března se uskuteční další ročník veletrhu kariérních příležitostí Career Days, pořádaný studentskou organizaci AIESEC. Už 23. ročník tohoto prestižního veletrhu v poli karierního a pracovního uplatnění nabízí přímý kontakt se zaměstnavateli světového měřítka, konferenci s inspirativními řečníky nebo poradenství v oblasti dalšího směřování kariéry.

Career Days nejsou určeny pouze pro studenty a absolventy ekonomických oborů. Na své si zde přijdou i studenti informačních technologií nebo humanitních oborů, kteří by se rádi uplatnili v korporátní sféře.

Foto: archiv AIESEC KarvináVeletrh se uskuteční v prostorách hotelu Corinthia v těsné blízkosti stanice metra na Vyšehradě. Career Days se od ostatních veletrhu odlišují tím, že se nejedná o klasický stánkový veletrh. Setkání mezi potencionálními zaměstnavateli a studenty probíhá formou interaktivních workshopů a tréninků zaměřených na rozvoj nejrůznějších osobních dovedností. „Studentům chceme přiblížit firemní kulturu i možnosti uplatnění mezi vystavovanými společnostmi zajímavou a interaktivní formou. Organizační tým proto spolu s manažéry několika vyznaných firem připravil řadu setkání, při kterých studenti proniknou nejenom do tajů firemní kultury a komunikace, ale dozví se i informace týkající se uplatnění v dané společností, zjistí, co daná pozice obnáší nebo jaké nároky jsou kladeny na studenta při výběrovém řízení“, říká za organizační tým Petr Křístek a dodává, že jednotlivá setkání a tréninky jsou kapacitně omezeny a nutná je registrace předem. Jednotlivá setkání jsou zveřejněna a postupně doplňována na webu: http://bit.ly/cdprogram

Foto: archiv AIESEC KarvináMezi společnostmi, účastnícími se veletrhu, patří ČSOB, DHL, Accenture, AVON, Česká spořitelna, Glencore, J&T, Komerční Banka, Kooperativa, L´Oreal, Mars, Mondeléz International, Nestlé, Provident, skupina ČEZ, Unilever, Makro, O2, E.ON, KPMG a spousta dalších společností teprve začínajících v podnikání.  „Z úst Brand manažérů společnosti Mondeléz se účastnící například dozví o marketingové komunikaci této firmy, chodu výrobních závodů nebo kariérních příležitostech v oblasti marketingu. Bankovní sektor a finance naopak přiblíží manažéři bank J&T, Komerční Banka a Česká spořitelna. ČSOB a Kooperativa představí svůj trainee program určený pro studenty se zájmem o praxi již během studia. Zkrátka je na co se těšit“, říká Petr Křístek.

Foto: archiv AIESEC KarvináPro návštěvníky je připravena i HR kavárna, ve které se s manažéry lidských zdrojů může student nebo čerstvý absolvent poradit ve věcech dalšího směřování kariéry, sepsání životopisu a možnostech získání praxe během studia. Po workshopech plných nových informací si návštěvník může odpočinout v „relax zóně“ a nechat si například pořídit profesionální fotografii na životopis či si zasoutěžit o hodnotné ceny. Novinkou letošního ročníku bude i konference s inspirativními řečníky z řad nejenom českého byznysu. Navíc každý účastník, který se účastní alespoň tří setkání, obdrží od projektového manažéra Career Days certifikát.

Na účastníky Career Days budou v Praze čekat zástupci AIESEC, kteří připraví soubor materiálů a informací o firmách a chodu veletrhu, zároveň se stanou i průvodci při setkání se zástupci firem a společností.  Veškeré informace ohledně veletrhu a skladby jednotlivých workshopů lze nalézt na Facebookovém profilu Career Days.
Career Days mohou být první krokem k nastartování kariéry.  Než ale vyrazíte do Prahy, je nutná registrace na: http://www.careerdays.cz/

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015