V nezávislém filmu přežívá žánrový film, připomíná Jiří Vávra

pátek 6. března 2015 11:26 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA - Na specializovaném filmařském webu United film vyšel rozhovor Ondřeje Krejcara s BcA. Jiřím Vávrou (na snímku vpravo), současným posluchačem 2. ročníku navazujícího magisterského studia oboru Audiovizuální tvorba Ústavu bohemistiky a knihovnictví Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě.

"Všestranný kreativec. Tak by se dal charakterizovat rodák z Jablonce nad Nisou Jiří Vávra. Ten se výrazně zapsal do českého dokumentu, kdy zcela nezávisle produkoval divácky oblíbený dokument Tělo plné štěstí. Jeho snahou je dobýt s filmem televizní obrazovku a ukázat, že se dá natočit atraktivní dokument i jiným způsobem než je v komerční tvorbě běžné," tak uvádí Jiřího v rozhovoru jeho autor.

My ještě dodáváme, že Jiří patří k nejaktivnějším studentským filmařem na akademické půdě Slezské univerzity a jeho jména najdeme například v titulkách několika výukových dokumentů pro o. s. PANT, ale také pod reklamou Kuba je náš!, propagačním videem Slezské univerzity s režisérem Jakubem Kohákem v hlavní roli či dokumentu o prolínání peněz a sportu, nazvaném Sportu zdar!, kde vystupuje desítka předních českých sportovců a televizních komentátorů. Nejnovějším a do jisté míry asi nejzávažnějším Jirkovým dílem je pak dokument Tělo plné štěstí, které se stalo ústředním motivem zveřejněného rozhovoru. Vedle intenzivní práce na filmových materiálech se také podílí na přípravách druhého ročníku mezinárodního studentského festivalu diváckého filmu Opavský páv, který se uskuteční 27. - 29. dubna.

Rozhovor si můžete přečíst zde
Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015