Studenti středních škol měli workshop na Institutu tvůrčí fotografie

úterý 24. března 2015 13:43 Autor: Martin Kůs

Foto: Vladimír Meletzký

Autor: Zuzana Urbánková

Opava – Osm studentek a studentů středních škol se před několika dny sešlo v ateliéru Institutu tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity (ITF FPF SU) v Opavě, kde se pod vedením BcA. Ondřeje Durczaka zúčastnili workshopu.

Foto: Vladimír MeletzkýJednalo se o středoškoláky z Opavska, kteří se zúčastnili fotografické soutěže, na níž se FPF podílela spolu s Deníkem, firmou Stoklasa a Obchodním centrem Breda&Weinstein.
Jejich úkol byl jasný: zachytit krásu užitkových předmětů z oblasti galanterie jako jsou knoflíky, zipy, stuhy, krajky, flitry, příze, nitě, prýmky a další. Snímky, z nichž mnohé překvapily velmi slušnou  úrovní, byly až do prvních březnových dnů vystaveny v prostorách OC Breda&Weinstein. Autoři obdrželi od organizátorů řadu dárků, jedním z nich byl zmíněný workshop.
„Jsem spokojená, protože jsem získala nové poznatky. Fotografii bych chtěla studovat,“ uvedla například studentka prvního ročníku opavské Obchodní akademie Petra Kleinová. Spokojen byl i student Mendelova gymnázia Jan Dehner. „Učili jsme se fotografovat předměty, a to se mi líbilo,“ podotkl gymnazista, který zatím ještě není o svém budoucím studiu rozhodnut.

Foto: Vladimír MeletzkýPodle slov Ondřeje Durczaka, který se svým mladším kolegyním a kolegům věnoval, si účastníci vyzkoušeli práci ve fotografickém žánru zátiší a portrét, z nichž je asi více zaujala druhá oblast. „Příjemným překvapením pro mě bylo, že měli plno nápadů a nechybělo jim nadšení do práce. Velký klad také připisuji spolupráci mezi středními školami a naší fakultou,“ dodal  Ondřej Durczak.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015