Univerzitní fotografové představují na druhém konci republiky své nejlepší práce

pátek 18. března 2016 4:55 Autor: Zuzana Urbánková

Foto: Dita PepeCHEB, OPAVA - Čtvrtstoletí. Institut tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě 1990–2015. Retrospektiva toho nejlepšího, co přinesly klauzurní, bakalářské a diplomové práce za posledních pětadvacet let, přesahuje školní rámec a vyznívá spíše jako přehlídka mladé české, slovenské a polské fotografie a jejích současných trendů. Poprvé jsou v takovém rozsahu společně představena díla absolventů, kteří už získali pevné místo na naší i mezinárodní fotografické scéně (např. Dita Pepe, Lucia Nimcová, Andrej Balco, Tereza Vlčková, Mariusz Forecki, Barbora a Radim Žůrkovi nebo Evžen Sobek) spolu s nejnovějšími pracemi současných studentů. Rozsáhlá přehlídka ve dvou podlažích nedávné otevřeného Art Centra Galerie 4 v Chebu zahrnuje i makety studentských fotografických knih, bakalářské, diplomové a disertační práce a ozvučené projekce. Je doprovázena obsáhlým česko-anglickým katalogem.

Institut tvůrčí fotografie vznikl v roce1990 jako třetí nejstarší vysokoškolský ústav specializovaný na fotografii v celé postkomunistické Evropě. Se svými více než dvěma sty studentů je dnes největší z osmi tuzemských vysokoškolských pracovišť s fotografickým studijním programem. Výstava je příspěvkem k oslavám 25. výročí vzniku Slezské univerzity v Opavě.

Výstavu, kterou jako kurátoři připravili Vladimír Birgus, Josef Moucha a Tomáš Pospěch najdou zájemci v Art Centrum Galerii 4 na Františkánském náměstí 1 v Chebu. Zpřístupněna bude od 18. března do 29. dubna 2016. Další informace přináší webová prezentace galerie a stránky ITF Opava.

Foto: Renáta Mia Köhlerová

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015