Student uklízel okolo rybníka a natočil sám sebe na kameru

pondělí 9. května 2016 13:30 Autor: Zuzana Urbánková

DOLNÍ BENEŠOV, OPAVA - Kdyby jen deset procent lidí uklízelo nepořádek okolo nás, byla by planeta čistá. Těmito slovy glosoval student prvního ročníku studijního oboru Multimediální techniky Ústavu fyziky FPF SU v Opavě Jiří Dobrý akci, kterou si sám vymyslel, zrealizoval, natočil na školní kameru a nakonec sestříhal. Výsledné video vznikalo v průběhu Velikonočního pondělí na březích rybníka Nezmar v Dolním Benešově na Hlučínsku. Jiří Dobrý svůj snímek přihlásil do videosoutěže uklidmecesko.cz


Kromě nápadu a chuti do práce k tomu všemu Jiří moc pomůcek nepotřeboval. Vybavil se pracovním oblečením, rukavicemi a vozíkem, na který namontoval kameru. Ta zachytila předměty a vůbec veškerý nepořádek, který Jiří okolo rybníka posbíral včetně plastů či skla. Čtyřkilometrovou trasu vyčistil podle svých slov za dvě hodiny. Jak na videu uvidíte, společnost mu dělala jen jeho dvouletá fenka Adéla, které se prý nepořádek moc líbil a doslova si v něm libovala.

„Jak mě to všechno napadlo? Chodím běhat a spotřebovávám spoustu energie. Řekl jsem si, že by bylo prospěšnější vynaložit ji jinak, třeba na úklid v přírodě. Dělal jsem to už víckrát, uklízel jsem například kolem hlučínské štěrkovny,“ uvádí student a nešetří poděkováním pedagogům za zapůjčenou kameru i školní počítač, na němž film sestříhal a opatřil hudbou.
 
Jak se mu to povedlo, posuďte sami kliknutím na snímek výše. A kdyby se k Jiřímu chtěl někdo na příští uklízecí akci přidat, zde je kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015