Institut tvůrčí fotografie zachovává příležitost k prvnímu osobnímu kontaktu adeptů studia s pedagogy

úterý 17. prosince 2013 9:21

Co: Konzultační den Institutu tvůrčí fotografie
Anotace: Tradiční novoroční setkání adeptů kombinovaného studia uměleckého oboru Tvůrčí fotografie s pedagogy, kteří jeho výuku zajišťují.
Kde: budova Filozoficko-přírodovědecké fakulty, Opava, Bezručovo nám. 13
Kdy: 11. ledna 2014 v 9 hodin

VÍCE
Dosavadní zkušenosti s výsledky přijímacích talentových zkoušek na Institut tvůrčí fotografie (ITF) Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě ukazují, že celá řada uchazečů u nich neuspěje pro nevhodný nebo nevyvážený výběr souboru fotografií, který předkládá zkušební komisi. Z těchto důvodů nabízí ITF jako odbornou praktickou pomoc zájemcům o studium konzultaci s pedagogy. Prezence účastníků konzultace začne v 8 hodin.

Během konzultace budou zájemci detailně seznámeni jak s organizací studia oboru Tvůrčí fotografie, tak vlastních přijímacích zkoušek, se zaměřením písemných testů, s doporučenou literaturou (některá skripta, sylaby a odborné publikace si budou moci hned zakoupit). Hlavní částí celodenního setkání se však stanou individuální konzultace s pedagogy ITF. K dispozici pro ně budou prof. PhDr. Vladimír Birgus, prof. Mgr. Jindřich Štreit, doc. MgA. Pavel Mára, doc. Mgr. Václav Podestát, Mgr. MgA. Tomáš Pospěch, Ph.D., aj. Nad fotografiemi uchazečů s nimi proberou sestavení kvalitní a vyvážené kolekce pro přijímací talentové zkoušky.

Proto se účastníkům konzultace doporučuje předložení většího počtu (cca 20 - 30), vlastních fotografií pro volný výstavní soubor, pokud možno tematicky i stylově sjednocených, nejlépe ve formátech 18×24 cm - 30×40 cm, dále fotografickou ilustraci a stylizovaný autoportrét.

Bližší informace lze získat na tel. č. 553 684 385 tajemnice ITF Ivy Mikolášové. Ukončení konzultace se předpokládá v pozdních odpoledních hodinách. Kurzovní poplatek činí 200 Kč. Sledujte webové stránky ITF www.itf.cz a www.photorevue.com.

Přijímací zkouška na bakalářské kombinované studium oboru Tvůrčí fotografie ve studijním programu Filmové, televizní a fotografické umění a nová média má dvě kola. V prvním se jedná o talentovou zkoušku bez osobní přítomnosti uchazečů, ve druhém o písemné testy z dějin fotografie a výtvarného umění, všeobecného přehledu a techniky fotografie. Následují standardní ústní pohovory.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015