Den otevřených dveří Matematického ústavu

pondělí 23. prosince 2013 9:10

Co: Den otevřených dveří na Matematickém ústavu v Opavě
Anotace: Nabídka k bližšímu poznání úspěšného pracoviště matematiků, jež si v podobě samostatné univerzitní součásti připomíná 15. výročí existence.
Kde: budova rektorátu Slezské univerzity a Matematického ústavu, Opava, Na Rybníčku 1, posluchárna R1
Kdy: 14. ledna 2014 v 10 a ve 13 hodin

VÍCE
Účastníkům dne otevřených dveří na Matematickém ústavu (MÚ) v Opavě bude poskytnut kompletní informační servis o možnostech studia v akademickém roce 2014-2015, a to jak v bakalářských, tak v navazujících magisterských a v doktorských oborech (Aplikovaná matematika, Aplikovaná matematika pro řešení krizových situací, Matematické metody v ekonomice, Obecná matematika, Geometrie a globální analýza a Matematická analýza). V doprovodu zasvěcených průvodců navštíví odborná pracoviště ústavu, tedy oddělení funkcionální analýzy a diferenciálních rovnic, oddělení geometrie a matematické fyziky a oddělení reálné analýzy a dynamických systémů. Dostanou možnost absolvovat skupinové i individuální konzultace a seznámí se též se zázemím MÚ, ústavní knihovnou, studijním oddělením a laboratořemi výpočetní techniky vybavenými počítači Macintosh.

Ústav matematiky, předchůdce dnešního MÚ, se stal jedním z prvních odborných pracovišť nově vzniklé Filozofické fakulty v Opavě, která v akademickém roce 1990-1991 působila pod hlavičkou brněnské Masarykovy univerzity. Později byl jako Ústav matematiky a informatiky součástí Filozoficko-přírodovědecké fakulty. Díky rychlému rozvoji garantovanému vysoce kvalifikovaným personálním obsazením mu v historii Slezské univerzity v Opavě patří mnohá prvenství. Už v roce 1994 získal akreditaci doktorského studia, o rok později oprávnění konat habilitační a profesorská řízení. Dosažené výsledky ve vědecké i v pedagogické činnosti vedly v závěru roku 1998 vedení Slezské univerzity v Opavě k rozhodnutí vyčlenit MÚ ze struktury Filozoficko-přírodovědecké fakulty a povýšit ho na úroveň vysokoškolského ústavu. MÚ tak získal postavení v pořadí třetí univerzitní součásti.

Více informací o MÚ, jenž v nedávné minulosti v anketě pořádané Českou studentskou unií získal v kategorii veřejných vysokých škol v oboru matematika, fyzika dvakrát titul „Fakulta roku“ (2011-2012 a 2012-2013), viz http://www.slu.cz/math/cz/.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015