Odborníci budou na akademické půdě mluvit o fenoménu virálu a jeho pozitivních nebo negativních stránkách

pátek 21. února 2014 14:21 Autor: Martin Kůs

Co: Přednáška a beseda o virálu  
Anotace: s odborníky o šíření, kladech, záporech a etice virálního videa
Kdy: 27. února od 13 hodin
Kde: Multimediální učebna Ústavu fyziky (univerzitní budova Bezručovo nám. 13 v Opavě, dv. č. 309)

Více

V polovině ledna rozvířilo stojaté vody mediální scény jedno kontroverzní video z dílny studentů oboru Multimediální techniky. Na internetu ho zhlédlo více než půl miliónů diváků a vyvolalo bouřlivé reakce veřejnosti, médií i akademické obce. Vše, co se kolem videa studentů Aleše Brunclíka a Jindřicha Mižďocha dělo, vedlo vedení oddělení Multimediálních technik Ústavu fyziky Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě k jedné myšlence: Bylo by neskutečnou škodou nezajistit si k němu objektivní zpětnou vazbu, kritiku a zhodnotit, jaký dopad mělo video na tvůrce a především na instituci. Převažují pozitivní nebo negativní stránky?

„Proto jsme se rozhodli uspořádat ve čtvrtek 27. února od 13 hodin v multimediální učebně Ústavu fyziky (univerzitní budova Bezručovo nám. 13 v Opavě, dv. č. 309) seminář a diskusi věnující se těmto tématům,“ říká Mgr. Martin Petrásek, vedoucí oddělení. Nosnou linkou setkání bude téma ohlasy a dopady virálního videa studentů oboru Multimediální techniky - reakce odborníků z marketingu a reklamy.

Nejen nad tímto konkrétním videem, ale i současným fenoménem virálu a souvisejícími aspekty se totiž na akademické půdě zamyslí Jaromír Vašek (Česká televize) ve svém vstupu Audiovizuální analýza díla, střih, chyby, slabé a silné stránky. Dalším přítomným odborníkem bude Leoš Kyša, novinář, mediální odborník a pracovník TV Barrandov, který promluví na téma Virální video jako marketingový nástroj ziskového i neziskového sektoru. Kdy je virální video přínosem a kdy naopak škodí? Zásady tvorby a šíření virálních videí.

Pořadatelé zvou na seminář hlavně zaměstnance a studenty, veřejnost neodmítají.

Ilustrační foto: Repro Blesk

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015