Slezská univerzita chystá výjimečnou akci: představí se v Obchodním centru Breda&Weinstein

čtvrtek 15. ledna 2015 12:23

Foto: Archiv univerzity

Autoři: Zuzana Urbánková a Martin Kůs

OPAVA – Slezská univerzita (SU) v Opavě chystá výjimečnou akci. Poprvé ve své čtvrtstoleté historii představí v Obchodním centru Breda&Weinstein (OC) celé spektrum oborů a předmětů přednášených na opavských součástech univerzity. Vedle jednotlivých ústavů a oborů vzdělávání v průběhu akce veřejnost pozná praktické výstupy vědecké a badatelské aktivity univerzitních pracovišť, uvidí práce posluchačů uměleckých oborů a seznámí se s činností studentských organizací a spolků. Pro odpovědi návštěvníků OC budou přítomni jak zástupci pedagogické části akademické obce, tak zástupci studentů.

Akce odstartuje v pátek 16. ledna 2015 v OC Breda&Weinstein v centru města. Veřejnost a zájemci o studium zde budou moci až do konce letošního února každý čtvrtek a pátek vždy od 15.00 do 19.00 hodin zhlédnout věci, které se hned tak nevidí.

Foto: Martin KůsZaměstnanci a studenti Slezské univerzity s sebou do svého stánku přinesou například vzácné archeologické nálezy, unikátní roboty či létající helikoptéry, které si zájemci mohou i „osahat“.  Zazní zde také zpěv, instrumentální hudba, autorská čtení, tanec, úryvky z inscenací, improvizované skeče. Studenti ošetřovatelství například ukáží, jak poskytnout první pomoc, budoucí manažeři hotelů, lázní či restaurací přípravu skvělé kávy. Na televizní obrazovce současně poběží prezentace studijních oborů, které je možno na SLU studovat. Na jakýkoli dotaz týkající se studia a života na univerzitě budou přímo na místě odpovídat zaměstnanci a studenti školy. K dispozici budou rovněž informační letáčky, publikace, knihy či fotografie.

„Slezská univerzita je významnou součástí města Opavy i života jeho obyvatel. Těší nás, že jim můžeme výsledky práce našich pedagogů a studentů prezentovat i tímto způsobem,“ uvedl děkan Filozoficko-přírodovědecké fakulty SU v Opavě Zdeněk Stuchlík.
Spolupráci s univerzitou vítá i ředitel Bredy&Weinsteina Jaroslav Václavík. „Rádi podporujeme vzdělání a vždy jsme otevřeni novým projektům,“ podotkl.

Foto: Martin KůsZázemí OC Breda&Weinstein není pro Slezskou univerzitu neznámým prostředím. Naopak spolupráce jednotlivých pracovišť s tímto centrem života Opavy je dlouhodobá. V minulosti se zde konaly například výstavy – připomeňme například loňskou prezentaci fotoprací posluchačů Univerzity třetího věku, připravenou s mediálním partnerem Opavským a hlučínským deníkem, na přelomu loňského října a listopadu se zde konal Opavský vinný trh, jehož významnou organizační složkou byl univerzitní Ústav lázeňství, gastronomie a turismu (ten se také bude na zítra začínající akci prezentovat praktickými ukázkami) či vystoupení Komorního pěveckého sboru Slezské univerzity. OC také ve svých prostorech umožnilo realizaci studentských aktivit, například natáčení propagačních klipů s režisérem Jakubem Kohákem nebo uspořádání závěrečného dne Majálesu 2014. Ve dnech 24. – 25. ledna 2015 se zde uskuteční také Potravinová sbírka, organizovaná Asociací studentů a přátel Slezské univerzity. O té si více můžete přečíst zde.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015