AKTUALIZOVÁNO O ZÁZNAM! Rektor Slezské univerzity promluvil k zastupitelům Opavy

středa 11. března 2015 10:36 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Petrásek

OPAVA – V programu 4. zasedání Zastupitelstva statutárního města Opavy, konaného 9. března 2015, byly zařazeny i dvě vystoupení osobností mimo oficiální vedení města. Vedle vystoupení plk. PhDr. Bc. Petra Častulíka, ředitele Policie ČR Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, promluvil k zastupitelům také doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D., nový rektor Slezské univerzity v Opavě.

Záznam vystoupení rektora Tuleji si můžete pustit zde

Rektor Slezské univerzity, který předtím působil jako děkan Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné a své funkce se po jmenování prezidentem České republiky ujal k 1. březnu tohoto roku, se nejprve zastupitelům v krátké prezentaci představil. Poté pokračoval informací o současnosti Slezské univerzity a jejím plánovaném vývoji a rozvoji.
 
Foto: Martin PetrásekZastupitele seznámil s aktuálními počty posluchačů i stavem zaměstnanců a připomněl, že za dvacet pět let svého působení se univerzita stala významným regionálním zaměstnavatelem a nositelem vzdělávání a vědy nejen v regionu, ale v celém Moravskoslezském kraji. Zdůraznil, co vše univerzita a její působení ve slezské metropoli pro město a jeho obyvatele napříč všemi generacemi přináší. Mimo další významné momenty z působení Slezské univerzity poukázal na možnosti nabízené směrem k aktivnímu životu seniorů, kteří od roku 1995 mají možnost navštěvovat Univerzitu třetího věku, a neopomenul ani činnost některých odborných pracovišť, která pravidelně pro opavskou veřejnost připravují vzdělávací, sportovní, kulturní i společenské akce.
„Jedním z cílů nového vedení Slezské univerzity je vedle zajišťování kvalitního vzdělávání a vysoké úrovně vědecké práce, také přispívat k rozvoji bohatého života obyvatel Statutárního města Opavy. Proto se i nadále budeme snažit vyvíjet aktivity, jejichž cílem bude zabránit migraci mladých do ostatních regionů České republiky, podporovat aktivní život seniorů a napomáhat v rozvoji cestovního ruchu, kultury a sportu,“ řekl v závěru svého projevu rektor Pavel Tuleja.

Slova rektora univerzity byla natolik jednoznačná a jejich obsah vypovídající, že zastupitelé nevyužili možnosti položit rektorovi další doplňující otázky.

Představení nového rektora univerzity širšímu vedení města je dalším krokem v cestě směřující k vzájemné shodě o spolupráci mezi Slezskou univerzitou a Statutárním městem Opavou, která by pro další období měla být ošetřena i příslušnou deklarací.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015