Opavou chodil Albert Einstein. Zval veřejnost na přednášku Jiřího Grygara

pátek 23. října 2015 17:11 Autor: Zuzana Urbánková

FOTO: Miluše Jančová/ Centrum multimediální

Opava - Budil pozornost. Muž ve starodávném obleku, s nalepeným knírem, parukou a cedulí ve čtvrtek 22. října 2015 odpoledne Opavanům sugeroval, že je Albert Einstein.
Jednalo se však o studenta fyziky Vojtěcha Sysla, který v tomto převleku zval kolemjdoucí na přednášku RNDr. Jiřího Grygara, CSc. z Fyzikálního ústavu AV ČR Praha.

FOTO: Miluše Jančová/ Centrum multimediální tvorby Přednáška se koná v pátek 23. října 2015 v 17 hodin v Sále purkmistrů v Obecním domě v Opavě. Jiří Grygar bude hovořit na téma Prolínání obecné teorie relativity s astronomií. Jedná se v pořadí o druhou ze série naplánovaných popularizačních přednášek v rámci kampaně Einsteinův podzim 2015. Tuto velkou reprezentativní kampaň, která potrvá do pátku 4. prosince 2015, pořádá Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě u příležitosti stého výročí Einsteinovy teorie gravitace.

Upozorňujeme, že Einsteinův podzim 2015 má své vlastní stránky, na nichž najdete informace o všech přednáškách, seminářích a studentských recesních akcích. Funguje webová stránka https://inoviny.slu.cz//fpf.slu.cz/einpo2015, informace, odkazy a novinky také na adresách sociálních sítí.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015