Kdo zrovna netančil, alespoň si podupával do taktu

pondělí 22. února 2016 13:54 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA - Reprezentační ples Slezské univerzity v Opavě, který jsme si užili v pátek 19. února, se stal první oficiální akcí v roce 25. výročí vzniku univerzity. Zhodnotit se dá úplně jednoduše: povedl se na jedničku (alespoň podle ohlasů, které doputovaly k našim uším). Povedl se jak programem, který vycházel vstříc všem, tak atmosférou, jež v dobrém slova smyslu zasáhla každého, kdo přišel.

Foto: Martin KůsPles ve společnosti Tváře Slezské univerzity Kláry Jančíkové slavnostně zahájili rektor Slezské univerzity doc. Pavel Tuleja společně s primátorem města Opavy Ing. Radimem Křupalou. Zahrál nám výtečný Dolbend, který také doprovodil úžasného Martina Chodúra, historicky prvního vítěze soutěže Česko Slovenská SuperStar. Doslova magnetické tóny skladeb a hlasy zpěváků (hlas zpěvačky nevyjímaje) přitahovaly po celý večer na parket tančící páry a kdo zrovna neměl po ruce nikoho do dvojice, alespoň si podupával do taktu. Ti, kteří si už vedle pomalých kroků a taneční klasiky netroufali na občasné svižnější rock and rollové tempo, našli zázemí u cimbálové muziky Výhonek, která je s virtuozitou sobě vlastní zásobovala dobře známými lidovkami.

Fotoreportáž z plesu najdtete na facebooku Slezské univerzity


Ve dvou ukázkách svého umění se blýskla společně s partnerem Martinem také 2. Vicemiss Horácko, jinak studentka Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu Kateřina Hylasová – nejprve ve valčíkové klasice a poté ve smyslností sálající sambě. Před půlnocí se pak rozdávala bohatá tombola (díky všem, kdo na ni přispěli), kdy na výherce čekaly dárky, mezi nimiž dominoval víkendový wellness pobyt Foto: Martin Kůss plnou penzí v prezidentském apartmá pětihvězdičkového hotelu Aphrodite Palace SKL Rájecké Teplice, a.s. Ten si výherkyně převzala přímo od ředitele této antické oázy uprostřed Slovenska. Vše pak svým slovem spojoval do jednoho celku moderátor dr. Jiří Siostrzonek, který neváhal, s dokonalou znalostí univerzitního prostředí, občas použít i odlehčeného komentáře a rozesmát tím celý sál kulturního domu.

Tančilo se, zpívalo, diskutovalo, fotilo (i popíjelo). Bylo tak fajn, že plánovaný konec ve dvě ráno snad ani nikdo nebral vážně. Domů se opravdu nechtělo. A protože to pan rektor řekl veřejně, tak za rok jdeme do toho znovu. Můžeme se tedy už dnes těšit na druhé pokračování nově založené tradice univerzitních plesů v Opavě. 

Foto: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015