Rektor Pavel Tuleja bude jedním z těch, kteří budou diskutovat na téma budoucnosti kraje

sobota 5. března 2016 13:01 Autor: Martin Kůs

Foto: repro

OSTRAVA - Výjimečná, neformální a inspirativní beseda s významnými hosty Moravskoslezského regionu. To je setkání nazvané "Co můžeme udělat proti vylidňování regionu?", které se uskuteční 8. března 2016 od 19 hodin ve Vrtule klubu (Studentská 1770/1 - areál kolejí Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava).

Program a další informace o akci

Jedním z těch, kteří se přijdou podělit o své názory a besedovat, bude i rektor Slezské univerzity v Opavě doc. Pavel Tuleja. Dalšími zúčastněnými osobnostmi budou hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura, rektor VŠB – Technické univerzity Ostrava prof. Ivo Vondrák nebo rektor Ostravské univerzity v Ostravě prof. Jan Lata.

Téma večera nabízí hned několik základních otázek: Co dál? V čem může spočívat rozvoj regionu? V čem můžeme být výjimeční? Máme kvalitní a úspěšné univerzity, jak přilákat nadané studenty a udržet úspěšné absolventy?  Otvírají se ale také náměty v souvislosti se stále častěji probíraným útlumem v oblasti těžebního a hutního průmyslu v Moravskoslezském kraji, který může přinést značné komplikace, ale také náhlý rozvoj.

Vstup zdarma

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015