Zahraniční studenti se sešli s děkanem fakulty

sobota 12. března 2016 5:35

FOTO: Vladimír Meletzký


TEXT: Kateřina Scheeová, Zuzana Urbánková

OPAVA - Téměř dvacítka zahraničních studentů a hostů se v pondělí 7. března  2016 sešla v zasedací místnosti děkanátu Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) Slezské univerzity v Opavě. Akce organizovaná Oddělením pro vědu a zahraniční styky FPF pod záštitou děkana a proděkana Čapského se koná každý rok a jejím cílem je setkání studentů z různých zemí s vedením fakulty a navázání nových ať už odborných nebo přátelských kontaktů.

FOTO: Vladimír MeletzkýZúčastněné přivítal děkan Prof. RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc., který vyjádřil potěšení nad zájmem zahraničních studentů o studium na FPF a zdůraznil, jak je působení zahraničních studentů pro naši fakultu důležité. Poté byli hosté vyzváni fakultní koordinátorkou Erasmu+ Kateřinou Scheeovou, aby se jednotlivě představili. Zpestřením setkání byla účast pana doc. M. Mauracha z Německa, lektora DAAD, který v současné době působí na Ústavu cizích jazyků, a také institucionální koordinátorky programu Erasmus+ Ing. Petry Daníškové, pracovnice rektorátu SU, a zástupce Erasmus clubu Opava Petra Waleczka, který spolupracuje s OVZS organizováním akcí pro zahraniční studenty a pomáhá jim v prvotním zorientování se v novém prostředí, studentském životě atd.

Kromě zahraničních studentů z Polska a Slovinska, kteří studují v letním semestru na FPF v rámci programu Erasmus+, již tradičně navštívili setkání uzbečtí Ph.D. studenti z Ústavu fyziky a také výzkumná pracovnice dr. Daniela Pugliese z Itálie, která působí na Ústavu fyziky již třetím rokem. Neformální část setkání se pak nesla v duchu volné anglicko-polsko-německo-české konverzace, ať už na téma studia na Slezské univerzitě, života v Opavě či směřování vědy ve světovém rámci. Vedle duchovní stravy v rámci pestré komunikace bylo setkání obohaceno kvalitním občerstvením ze strany sekretariátu děkana. Za zmínku jistě stojí, že mimo skromnější počty studentů v rámci programu Erasmus+ studuje na FPF 151 zahraničních studentů v denním či kombinovaném studiu.

FOTO: Vladimír Meletzký

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015