Nebojte se emocí a pomoci. Slezská univerzita v Opavě chystá diskusi o nemocných dětech

středa 23. března 2016 14:02 Autor: Zuzana Urbánková

OPAVA - Slezská univerzita v Opavě pořádá diskusní setkání „Davídek a ti druzí…nebojte se emocí a pomoci“. Hlavní tématikou je problematika péče o děti s dětskou mozkovou obrnou, jejichž rodiče nemají finanční prostředky na účinnou léčbu.

Akce se koná v úterý 29. března 2016 v 17.00 hodin v Sále purkmistrů Obecního domu v Opavě. Diskutovat budou dětská neuroložka MUDr. Renáta Slaná, předseda Asociace dětí s dětskou mozkovou obrnou a přidruženými neurologickými onemocněními ČR Miloš Svoboda pečující o postiženého syna Davídka, a fotograf Jindřich Štreit, který nemocné děti s jejich rodiči fotografoval v Sanatoriích Klimkovice.

Zaměstnanci Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) přispěli před loňskými Vánocemi prostřednictvím finanční sbírky nemocným dětem téměř osmnácti tisíci korunami. „Další formou pomoci je možnost naší fakulty adoptovat jedno z nich na dálku. Tato adopce by spočívala v pravidelné měsíční finanční podpoře určené na léčbu. Vše by se dělo na bázi dobrovolnosti zaměstnanců naší fakulty,“ uvedl jeden z organizátorů akce, zástupce vedoucího Institutu tvůrčí fotografie FPF Jiří Siostrzonek, který bude setkání v Obecním domě moderovat. Pořadateli jsou Filozoficko-přírodovědecká fakulta a Fakulta veřejných politik Slezské univerzity v Opavě ve spolupráci s Opavskou kulturní organizací.

2016 03 Davdek a ti druzi pozvanka DL

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015