Slezská univerzita se stane hostitelkou výjezdního zasedání studentských unií

čtvrtek 7. dubna 2016 9:15 Autor: Martin Kůs

2016 04 hradecka

OPAVA - Nadcházející víkend (8. – 10. dubna 2015) se na univerzitní půdě Slezské univerzity v Opavě odehraje významná událost. Stane se hostitelkou pátého výjezdního zasedání studentských unií.
Organizace setkání se ujala Asociace studentů a přátel Slezské univerzity (ASPSU) a záštitu nad ní přijal rektor Slezské univerzity doc. Pavel Tuleja.

„Pozvání do Opavy přijali zástupci z devíti studentských spolků, působících na vysokých školách a univerzitách v České republice,“ uvedl na úvod Ondřej Pupík, předseda ASPSU s tím, že zasedání je naplánováno na celý víkend a za cíl si klade prohloubit dlouholetou spolupráci mezi studentskými organizacemi, navázat nové kontakty a nadnést možnosti, na kterých by se mohla v dalším pokračování vytvářet vzájemná spolupráce těchto organizací.
2016 04 kapelaTo, že je takový koncept možný, ukázal už první meziuniverzitní projekt, soutěž mladých studentských kapel University Band Contest (UBC), tedy soutěžní klání nejlepší studentské hudební skupiny, jehož místní finále se v Opavě uskutečnilo minulý týden. Z něj jako vítěz vzešla kapela L.D.G.C., se kterou tak mimo jiné ukončí opavští studenti současný akademický rok. Evaluace tohoto projektu bude jednou ze součástí připravovaného setkání.

Celý víkend bude vesměs především pracovní. Kromě již výše zmíněného zhodnocení bude na programu představení opavské části Studentské komory rady vysokých škol (SKRVŠ), kde jako delegát Slezské univerzity působí Pavel Polok. „Připravena je také odborná přednáška Akademické poradny Slezské univerzity a prezentace Akademického centra studentských aktivit (ACSA) spojená s debatou o možné spolupráci,“ doplňuje z programu za ASPSU Tereza Jirásková.

Tradice setkávání aktivních studentských organizací není zatím nijak stará, podobná setkání se dosud uskutečnila jen v Ostravě, Praze, Ústí nad Labem či Plzni. V tomto semestru Opava, respektive Slezská univerzita, ve “výběrovém řízení“ porazila další zájemce, např. ČVUT Praha.

„Vzhledem k tomu, že se ASPSU stalo letos poprvé hostitelem studentského zasedání, doufáme, že bude maximálně přínosné pro všechny zúčastněné a také, že studenti z jiných univerzit, kteří Opavu navštíví, budou moci okusit krom odborných diskuzí a poznatků také krásy naší tzv. Bílé perly Slezska. A zároveň doufáme, že to není poslední akce tohoto typu, kterou bude mít univerzita v příštích letech možnost pořádat,“ věří v další obdobná setkání v Opavě Ondřej Pupík.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015