Konkurz pro Tebe

pondělí 9. května 2016 8:06 Autor: Dagmar Labudková

2016 05 Karvina konkurz-1


KARVINÁ - Ve středu 27. dubna 2016 proběhla v prostorách Business Gate v Karviné akce nazvaná „Konkurz pro Tebe“. Interaktivní akce se uskutečnila v rámci předmětu „Kariérové poradenství“. Nám studentům se tak naskytla jedinečná příležitost vyzkoušet si, jak probíhá osobní pracovní pohovor na reálné pracovní pozice. Na akci přijaly pozvání společnosti - GE Money Bank z Ostravy, Renturi, s.r.o. z Prahy, TEMPO TRAINING & CONSULTING, a.s. z Ostravy a Slezská diakonie z Českého Těšína. V rámci konkurzu byly obsazovány pracovní pozice telefonního bankéře, HR Recruitera, absolventa pro Strat-up projekty a koordinátora projektů/PR manažera.

Jako budoucí absolventka navazujícího magisterského studia SU OPF v Karviné, která se zapojí do konkurenčního boje na trhu práce, mě tato možnost oslovila. Hlavním důvodem absolvování pracovního pohovoru však byla nabídka konkrétního pracovního místa ve společnosti Renturi, absolvent pro Start-up projekty. Nabídka dané pozice je omezená, proto jsem neváhala a odeslala potřebné personální dokumenty. V „Den D“ jsem se dostavila na pracovní pohovor, při kterém jsem se setkala s milou personalistkou. V rámci pracovního pohovoru jsem získala cenné zkušenosti a zpětnou vazbu k osobnímu vystupování, předloženému CV a motivačnímu dopisu, říká Markéta Kovalová.

2016 05 Karvina konkurz-2Příležitost, která spadne „přímo pod nos“, se neodmítá, proto jsem se přihlásila na „Konkurz pro Tebe“. Zvolila jsem pozici HR Recruitera ve společnosti TEMPO TRAINING & CONSULTING, a.s. Příjemnou atmosféru pomohly navodit, také prostory nově otevřeného Business Gate, kde pohovor probíhal. Milý pocit u mě přetrval také v průběhu celého cca 30 minutového pohovoru. Získala jsem další nové zkušenosti a přesvědčila se, že jsem s osobním vystupováním a celkově sama se sebou spokojená, jelikož mi byla poskytnuta pozitivní zpětná vazba personalistkou. Není na škodu dodat si zdravou dávku sebevědomí do dalších dní, říká Kristýna Měrková.

Jednalo se o pilotní projekt, ve kterém chtějí jeho tvůrci pokračovat i v dalších letech. Studenti a budoucí absolventi SU OPF se tak mohou těšit na další „Konkurz pro tebe“ a řadu dalších doprovodných akcí s tímto souvisejících. Vyprávění a teorie nestačí, je třeba pracovní situace a příležitosti zažít a čím dříve je zažijete, tím lépe pro každého z Vás, říká dr. Dagmar Svobodová, hlavní organizátorka akce.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015