Studenti Opéefky zabodovali v mezinárodní konkurenci

středa 18. května 2016 8:35 Autor: Dagmar Labudková

 2016 05 Karvina Rzeszow 2

KARVINÁ - Ve dnech 26. až 27. dubna se v polském Rzeszowě uskutečnilo tradiční setkání studentů Politechniky Rzeszowske, Fakulty managementu, Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné a premiérově i Ekonomické univerzity v Bratislavě – Podnikovohospodarskej fakulty. Jednalo se již o sedmé setkání v rámci tohoto Mezinárodního studentského semináře, tentokrát za účasti více než 60 studentů z 10 zemí – Polska, České republiky, Slovenska, Turecka, Gruzie, Moldavska, Rumunska, Japonska, Španělska a Ukrajiny.

Karvinskou fakultu zastupovala početná skupina 18 studentů všech forem studia a také studenti, kteří pobývají v tomto semestru na SU OPF v rámci programu Erasmus+. Tento výjezd se uskutečnil v rámci projektu ISIP P11 „Sdílení výzkumných aktivit studentů SU OPF v mezinárodním prostředí“, jehož řešitelem je doc. Tvrdoň. Meziuniverzitního setkání se zúčastnili taktéž proděkani OPF doc. Marian Lebiedzik a dr. Roman Šperka, kteří prohlubovali další spolupráci s Politechnikou Rzeszów v oblasti vědy, publikační činnosti a výměnných studijních pobytů studentů a pedagogů v rámci těchto dvou univerzit. Studenti prezentovali své seminární či diplomové práce v angličtině, přičemž příspěvky byly zaměřeny na široké spektrum okruhů, jako jsou ekonomie, obchod, finance, management, marketing a další společenskovědní disciplíny. Cílem těchto společných workshopů je posílit jazykové kompetence studentů a současně si studenti osvojují jednak odbornou terminologii v anglickém jazyce, jednak své prezentační dovednosti. Jako každá soutěž, i ta v Rzeszówě končila slavnostní předáváním ocenění těm nejlepším. Z pohledu naší univerzity je velmi potěšující, že v silné konkurenci dosáhli studenti SU OPF výrazného úspěchu a z rukou proděkanky Fakulty managementu Dr. Beaty Zatwarnické-Madury převzali své diplomy tito studenti: 1. místo - Lucie Macháčková s příspěvkem „Application of OCA Theory on CEE Countries“, 2. dělené místo - Vladislava Coroleac s příspěvkem „From an Idea to a Market“, 3. dělené místo - Bogdan Holca s příspěvkem „Verbal and Non-verbal Communication in Business“ a Cenu publika získal rovněž Bogdan Holca se stejným příspěvkem.  Vítězům gratulujeme a děkujeme všem zúčastněným.

Cesta do Polska ale nebyla pro karvinskou výpravu jen výhradně pracovní. V samotném Rzeszówě si kromě univerzity Karvinští prohlédli také město a nedaleké letiště, kde si mohli studenti za odborného dohledu vyzkoušet letový simulátor. Na zpáteční cestě bylo pomyslnou odměnou sfárání do hloubky 355 metrů v historickém černouhelném dolu Guido v polském Zabrze. Další část semináře se uskuteční na podzim na půdě SU OPF.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015