Jindřich Štreit vystavuje na Sovinci, rektor mu složil poklonu

středa 8. června 2016 12:21 Autor: Zuzana Urbánková

2016 06 Sovinec Streit 1

SOVINEC, OPAVA - Fotograf a pedagog Institutu tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty (ITF FPF)  Jindřich Štreit vystavuje „doma“.  Jindra ze Sovince, jak mu říkají přátelé a známí, má totiž právě v těchto dnech výstavu nazvanou Prostupování na hradě Sovinci, v jehož podhradí bydlí.

Fotoreportáž z vernisáže najdtete
na facebooku Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity

Sobotní vernisáže se v sobotu 4. června zúčastnily desítky lidí. Moderoval ji zástupce vedoucího ITF Jiří Siostrzonek, který přivítal také rektora Slezské univerzity v Opavě Pavla Tuleju a jeho manželku.  „Jsem rád, že takového pedagoga mám, všichni rektoři mi ho závidí,“ řekl rektor přítomným na adresu Jindřicha Štreita.

2016 06 Sovinec Streit 2Poklonu jeho dílu i jemu samotnému složil také Jiří Siostrzonek: „I kdybych Jindru neznal osobně a znal jen jeho dílo, i tak bych k němu cítil obrovskou náklonnost.  On o složitých a těžkých tématech hovoří láskyplně a se snahou o nápravu. Když si prohlížím fotografie Jindřicha Štreita, vidím svět jinak, jak jsem ho předtím neviděl.“

V přízemí hradu jsou nainstalovány snímky s tématikou víry, fotografie v prvním patře spojuje téma bezdomovectví. Výstavu si zde můžete prohlédnout až do 31. července 2016 denně mimo pondělí od 9.00 do 17.00 hodin.

Jindřich Štreit, který je znám mj. tím, že podporuje své nadané studenty, upozornil na fotografickou výstavu jednoho z nich, Svatopluka Klesnila. Jeho dílo je naistalováno ve věži hradu.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015