Studenti fakulty uspořádali fotbalové utkání. Nechyběl rektor ani děkan

pátek 15. července 2016 5:12

2016 07 fotbal 1


Autor textu: Jan Boček, Archeologický klub Slezské univerzity v Opavě

MALÉ HOŠTICE, OPAVA - V sobotu 2. července 2016 proběhlo v Malých Hošticích na hřišti místního fotbalového klubu přátelské utkání mezi týmem Slezské univerzity a týmem Malých Hoštic.

2016 07 fotbal 2Již od rána nám bylo jasné, že počasí neporučíme a sluníčko nám tak přichystalo podmínky, za které by se nemuseli stydět ani v pouštních oblastech. Naštěstí byl výkop naplánován až na třetí odpolední a v tu dobu už teploměr ukazoval pouhých 36 °C. Ještě před začátkem utkání zazněly proslovy paní starostky Malých Hoštic Mgr. Miroslavy Konečné a pana děkana Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě prof. Zdeňka Stuchlíka, který nezahálel ani se svým pověstným fotoaparátem hned poté, co provedl slavnostní výkop utkání.

Hrála se malá kopaná na půlku fotbalového hřiště. Každý tým měl na ploše sedm hráčů a brankáře s tím, že musela být ve hře po celou dobu alespoň jedna dívka. Slezskou univerzitu reprezentovali především studenti archeologie, jmenovitě Petr Rataj, Mikuláš Wilkus, David Sebera, Jan Mareček, Jan Boček a vycházející fotbalová hvězda Nikola Šuhejová. Dalšími hráči byli zástupce vedoucího ústavu archeologie Dr. Peter Kováčik a rektor Slezské univerzity doc. Pavel Tuleja (kapitán univerzitního týmu). Oba prokázali, že jsou ve vynikající kondici, pan rektor toto tvrzení podložil krásným vyrovnávacím gólem.

 

Fotoreportáž z utkání najdtete na facebooku Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě


2016 07 fotbal 3Zpočátku se do nás hladoví domácí zakousli a rychle vedli o tři góly, ovšem nezalekli jsme se soupeře a špatný vstup do utkání jsme napravili dvěma slepenými góly. Domácí si ovšem stále udržovali náskok a skóre se pomalu měnilo až na konečných 5:5. Přišly tedy na řadu penalty, ve kterých byli úspěšnější domácí a musíme tak sportovně uznat, že zaslouženě zvítězili.

Celé odpoledne se neneslo pouze v duchu fotbalu, jelikož členové archeologického klubu, oděni do dobových kostýmů, si pro návštěvníky připravili tematické atrakce jako ochutnávku historických pokrmů, lukostřelbu, dětský koutek, prodej replik pravěkých šperků či bylinek a také ukázku lazebnictví.

I přes počáteční extrémní teplotní podmínky si všichni účastníci i hosté celý den výborně užili a my se již těšíme na další akce v rámci spolupráce Slezské univerzity v Opavě s obcí Malé Hoštice.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015