Fakulty Slezské univerzity v Opavě budou patronkami nemocné dívky

úterý 2. srpna 2016 7:53 Autor: Zuzana Urbánková

2016 08 Natlka jpg

OPAVA - Filozoficko-přírodovědecká fakulta a Fakulta veřejných politik Slezské univerzity v Opavě chtějí pod svá ochranná křídla vzít sedmiletou Natálku Kotasovou trpící dětskou mozkovou obrnou. Jako její patronky jí chtějí zajistit finanční prostředky na potřebnou léčbu v Sanatoriích Klimkovice. Léčba, kterou by dívka doprovázena maminkou Hanou Semenyšinovou ráda absolvovala, zde stojí měsíčně padesát tisíc. Pojišťovna ji Natálce a podobně hendikepovaným dětem nehradí. A to je důvod, proč do toho obě fakulty vstupují. Cílem je tedy vybrat mezi zaměstnanci finanční prostředky na jednu měsíční léčbu. Maminka s dcerou by ji absolvovaly příští rok.

Nyní probíhají přípravy pro patronaci spočívající ve spolupráci s Krajským úřadem Moravskoslezského kraje v Ostravě. Konkrétně vyřizujeme všechny administrativní záležitosti, jež jsou pro realizaci finanční sbírky potřebné. Samotná akce by se pak měla „rozjet“ s novým akademickým rokem. O všem vás budeme včas informovat.

Tato v tuzemsku výjimečná patronace naplňuje podle slov děkana FPF Zdeňka Stuchlíka třetí roli univerzit, jež se dá stručně charakterizovat jako souhrn aktivit vysoké školy směrem ke
společnosti.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015