Studenti Institutu tvůrčí fotografie se zúčastnili mezinárodního workshopu v Poznani

pátek 5. srpna 2016 7:49 Autor: Zuzana Urbánková

2016 08 Poznan 1

POZNAN, OPAVA - Studenti Institutu tvůrčí fotografie (ITF) Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Ondřej Durczak, Petra Vlčková, Hana Connor a Filip Jandourek se ve dnech 18. až 22. července 2016 zúčastnili fotografického workshopu v polské Poznani. Akci pořádal Instytut Fotografii proFotografia, vedla ji její organizátorka  Monika Piotrowska a absolvent ITF Mariusz Forecki.

2016 08 Poznan 3„Workshop byl orientován na život ve vesnici blízko Poznaně. Měli jsme za úkol vybrat si rodiny, které jsme týden navštěvovali a fotografovali je při běžných činnostech včetně práce okolo jejich hospodářství,“ uvedl Ondřej s tím, že pro něho byla přínosná také komunikace s fotografovanými. 

Podle Petry Vlčkové bylo nejdříve nutné získat jejich důvěru.  

„U některých to bylo snazší, u některých těžší,“ uvedla Petra, která dokumentovala životní osud šestasedmdesátileté ženy, která se stará o postiženého syna. „Raritní je fakt, že ta paní chová starého kozla,2016 08 Poznan 2 ke kterému přilnula, protože miluje zvířata. Navzdory tomu, čím vším si prošla, má ráda život i lidi okolo sebe. A všichni mají rádi ji. Svému okolí rozdává mnoho pozitivní síly,“ vypráví Petra.

Účastníci vytvořili fotografický cyklus, s nímž budou v následujících týdnech pracovat. V říjnu pak plánují v Poznani výstavu. Workshop byl mezinárodní, kromě našich studentů zde byli také fotografové ze škol z Litvy a Německa.

Fotografie k článku připravili Ondřej Durczak a Petra Vlčková.

2016 08 Poznan 4

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015