Univerzita třetího věku otvírá nový ročník a čeká na vaše přihlášky

úterý 9. srpna 2016 9:00 Autor: Karin Martínková

2016 08 U3V prijimani 1 

OPAVA, KARVINÁ - Kurzy Univerzity třetího věku, určené pro zájemce ve věkové kategorii nad 50 let, jsou stále oblíbenější. Výzvu osobní realizace prostřednictvím doplňkového vzdělání pro věkem pokročilé se v rámci celoživotního vzdělávání loni chopilo téměř 500 zájemců v Opavě a další tři stovky v Karviné, kde sídlí Obchodně podnikatelská fakulta univerzity. Úroveň a disciplína těchto studentů je přitom vysoká: zkušenosti z Opavy říkají, že cca 80 % z nich své studium také dokončí složením zkoušky a získá tak Osvědčení o absolvování kurzu. Slezská univerzita vychází touze po vzdělání v každém věku vstříc rozšiřováním nabídky kurzů. Přihlášky k nim začne přijímat v pondělí 15. srpna.

2016 08 U3V prijimani 2Centrum celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě v rámci Univerzity třetího věku připravilo pro akademický rok 2016–2017 opět o něco bohatší nabídku vzdělávacích programů. Při jejím sestavování byl brán zřetel na zachování těch tradičně nejoblíbenějších, mezi které patří výuka cizích jazyků (angličtiny, němčiny, italštiny a francouzštiny) a kurzy počítačové gramotnosti včetně speciálního kurzu Fotografie a digitální fotokomora, který se soustředí na počítačové zpracování fotografií. Všechny tyto kurzy patří mezi velmi žádané, jejich posluchači oceňují vysokou úroveň lektorů zajištěnou vedením vysokoškolskými pedagogy i skutečnost, že cena kurzovného je nižší, než tomu bývá u komerčních subjektů. Další roli hraje i ojedinělost kurzu, což platí zejména v případě Digitální fotokomory, za kterou posluchači dojíždějí v rámci celého kraje. Vysokou úroveň dosažených znalostí pak dokazuje např. i výstava prací jejích absolventů, která je ještě do konce srpna k vidění v prostorách opavského obchodního centra Breda & Weinstein.
V Karviné otevřou navazující kurzy angličtiny a němčiny a opětovně pro předchozí velký zájem veřejnosti nabídnou kurzy komunikačních schopností Nelze nekomunikovat, přednášky o turisticky atraktivních cílech Cestovní ruch -  Vybrané turistické atraktivity i zajímavou aktivitu s mottem „Fit i po padesátce“, která prověří pohybovou aktivitu seniorů jak ve fakultní tělocvičně, tak v i přírodě.

Přihlášky univerzita začne přijímat 15. srpna 2016 od 8:00 hodin!


Novinky

Nově Slezská univerzita v Opavě nabízí kurz s názvem Trénování paměti. Jeho základem je nácvik paměťových technik, procvičování koncentrace a podpora vizualizace a kreativity. Během kurzu se posluchači naučí využívat mnemotechniky jako pomocníky pro zapamatování důležitých informací používaných v běžném životě. Náležitě se připravit na řešení krizových situací pomůže kurz Zásady chování při mimořádných událostech.  Mezi další novinky patří rozšíření počtu populárních přednáškových cyklů. Připraveny jsou dva paralelní cykly, ze kterých si zájemci budou moci libovolně volit, přičemž na druhý vybraný dostanou 50% slevu. Tématy jsou Významné události a osobnosti evropských ději, Společnost – etika, zdraví a duševní rovnováha, Role knihoven v moderní společnosti a Cestování a gastronomie.
2016 07 U3V Karvina 5Nabídku novinek uzavírá velmi populární téma Gastronomie, které si vyžádali sami zájemci. V Opavě univerzita nabídne sofistikované kurzy Barista/O kávě a dalších nápojích a Sommeliér/O víně a vinařství, v Karviné směle zamíří přímo do Mezinárodní gastronomie, kde se budou věnovat i novým trendům v této oblasti. Ve všech případech jde o mimořádně oblíbený typ kurzů, ve kterém se snoubí nabytí nových, zajímavých a společensky lehce uplatnitelných vědomostí s praktickými možnostmi degustací a testování, které těmto typům kurzům dodávají výjimečnou atraktivitu.
Pro ty, kteří mají zájem se vzdělávat pomocí moderních technologií, bude v rámci Virtuální univerzity třetího věku nabízen on-line kurz s populárním tématem Genealogie – hledáme své předky.

 
Všechny informace přehledně na novém informačním portálu    
Pro pohodlný přehled všech informací Slezská univerzita v Opavě zřídila nový informační portál celoživotního vzdělávání s adresou www.czv.slu.cz, jehož prostřednictvím se také lze pohodlně a on-line do kurzů přihlásit. Výhodou tohoto způsobu kontaktu je nejen aktuální informace, zda je v kurzu ještě volné místo, ale také okamžitá registrace následující po odeslání elektronické přihlášky. Přihlášku si lze také na portálu jen stáhnout a vyplněnou ji odeslat mailem. 
Univerzita však vychází vstříc i těm zájemcům o studium ve vyšším věku, kteří upřednostňují osobní styk. V pracovní době Centra celoživotního vzdělání Slezské univerzity v Opavě na Olbrichově ulici čp. 25 je jim bude věnovat PhDr. Šárka Čížková, kterou mohou kontaktovat jak osobně, tak telefonicky, nebo i e-mailem (telefon 553 684 811, mobil 723 972 195, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ), v Karviné v sídle fakulty na Univerzitním náměstí 1934/3 Mgr. Dagmar Sohrová (tel: +420 596 398 438, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ).

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015