Student Filozoficko-přírodovědecké fakulty Jiří Dobrý převzal v Brně cenu za své vítězné video

čtvrtek 22. září 2016 15:16 Autor: Zuzana Urbánková

2016 09 Jiri Dobry

BRNO, OPAVA -- Kamera značky Canon. To je cena, kterou si v neděli 18. září 2016 převzal v Brně student druhého ročníku studijního oboru Multimediální techniky Ústavu fyziky Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Jiří Dobrý.

Cenu obdržel za výhru ve videosoutěži pořádané iniciativou Ukliďme Česko. Jeho snímek nazvaný Guerilla Cleaning zaujal porotu natolik, že Jiřímu svěřili vytvoření znělky pro svou prezentaci na příští rok.  Jiří cenu přebíral v modrém tričku FPF. To vše můžete vidět v jeho reportáži.


 „Měl jsem fantastickou podporu ze strany fakulty. S výběrem hudby mi pomohl Mgr. Edvard Schiffauer a se střihem Ing. Petr Jančárek a Mgr. Jaromír Vašek,“ uvedl Jiří, který snímek natočil technikou půjčenou ze školy.  „Rozhodl jsem se, že si vyhranou kameru nenechám, ale uspořádám o ni vlastní soutěž pro děti základních škol. Podrobnosti jsou na webu matematika.hrou.cz,“ dodal Jiří. To ale není všechno. Zástupci firmy Canon nabídli Jiřímu zapůjčení firemní techniky, pokud bude natáčet další film s ekologickou tématikou.

Připomeňme, že vítězné video vzniklo v okolí dolnobenešovského rybníku Nezmar, kam Jiří chodí běhat. Mimochodem díky tomu je dnes o dvanáct kilogramů lehčí, což je z přiloženého vítězného videa patrné.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015