Fotografie děkana Zdeňka Stuchlíka ze souboru Mezi řádem a chaosem uvidí Opavané poprvé

pondělí 7. listopadu 2016 8:26 Autor: Zuzana Urbánková

 

2016 11 pozvanka chaos

OPAVA - Třiadvacet velkoformátových fotografií z dílny děkana Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) Slezské univerzity v Opavě Zdeňka Stuchlíka bude k vidění v druhém patře Domu umění v Pekařské ulici v Opavě.
Vernisáž výstavy, jíž dal autor název Mezi řádem a chaosem, se zde koná ve čtvrtek 10. listopadu 2016 v 17.00 hodin. Je součástí oslav 25 let Slezské univerzity v Opavě a uvede ji rektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja.  

Opavané a návštěvníci města budou mít až do 1. ledna 2017 možnost zhlédnout snímky, které až na jedinou výjimku nebyly ve slezské metropoli dosud vystaveny.  „Polovina z nich je starší dvou až tří let, některé pocházejí ještě z dřívějšího období, nyní je však prezentuji v novém kontextu,“ uvedl profesor Stuchlík, který celý tento soubor rozdělil do tří celků. První nese název Schizofrenní mesiáš, druhý Noční jízda, třetí Křeslo a jeho člověk.
Teoretický fyzik Zdeněk Stuchlík zahájil svou fotografickou tvorbu díky vlivu aktivit Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě zhruba před šestnácti lety. Od té doby uspořádal více než padesát samostatných výstav, a to v tuzemsku i zahraničí.  Zatím poslední příznivé reference a ohlas zaznamenal před několika dny na velké mezinárodní výstavě Labyrint ve Frankfurtu nad Odrou se svými snímky z celku Křeslo a jeho člověk
Akci pořádá Centrum multimediální tvorby FPF a Opavská kulturní organizace.  Dům umění je otevřen od úterý do neděle vždy od 10 do 18 hodin.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015