Akademický senát povede Werner Bernatík

čtvrtek 10. listopadu 2016 12:21 Autor: Martin Kůs

 2016 11 Bernatik 1

OPAVA, KARVINÁ - V úterý 8. listopadu 2016 si Akademický senát Slezské univerzity v Opavě zvolil nového předsedu. Stalo se tak na jeho řádném zasedání poté, co dosavadní předseda senátu Mgr. Petr Slováček, Ph.D., rezignoval. Novým předsedou byl zvolen Ing. Werner Bernatík, Ph.D.

Na uvolněný post předsedy nejvyššího univerzitního orgánu byli navrženi tři kandidáti – Ing. Werner Bernatík (Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné), RNDr. Vladimír Sedlář, CSc. (Matematický ústav v Opavě) a PaedDr. Miroslav Pilát, Ph.D., (Fakulta veřejných politik v Opavě). Po ukončení druhého kola řádné volby (v prvním nikdo z kandidátů nezískal potřebnou nadpoloviční většinu hlasů přítomných volitelů) konstatoval předseda volební komise Jiří Skácelík, že zvolen byl právě Werner Bernatík. Jeho funkční období však bude trvat jen necelý rok, v roce 2017 totiž bude volen nový univerzitní senát jako celek.

2016 11 Bernatik 3Ing. Werner Bernatík, Ph.D., působí na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné, kde je odborným asistentem Katedry podnikové ekonomiky a managementu. Profesně se specializuje na oblast managementu a personalistiky. V minulosti na fakultě působil v různých funkcích, několik let zastával post předsedy Akademického senátu OPF a byl členem kolegia děkana fakulty i rektora univerzity.

S karvinskou fakultou se seznámil prakticky v okamžiku jejího zrození, coby student pražské VŠE vypomáhal v počátcích Slezské univerzity mj. i tím, že z Prahy do Karviné dovážel odbornou literaturu. Působil v zastoupení jedné britské farmaceutické společnosti v oblasti obchodu (biochemie, krevní deriváty) a na OPF „nastoupil“ v roce 1995, kdy se zde zapsal ke studiu oboru Sociální management, poté pokračoval magisterským studiem oboru Ekonomika podnikání v obchodě a službách a v roce 2004 se stal jedním z prvních posluchačů doktorského studia oboru Podniková ekonomika a management, které úspěšně ukončil v roce 2010. Absolvoval rovněž studia filologie, zajímá se o translatologii, překládá odborné texty v podnikové sféře.

K 1. lednu 2005 vyměnil post v představenstvu jedné pražské akciové společnosti za pozici odborného asistenta na Katedře managementu a podnikání OPF. Později se stal zástupcem vedoucího katedry, poté jejím vedoucím. V roce 2009 byl zvolen členem Akademického senátu OPF, o tři roky později jeho předsedou. Od roku 2011 je též členem Akademického senátu Slezské univerzity v Opavě.

Werner Bernatík se angažuje také v profesním, společenském a politickém životě. Je členem Sdružení na ochranu spotřebitele, České ekonomické společnosti, České manažerské asociace, České marketingové společnosti a byl členem Českomoravského vzdělávacího institutu, z.s., či Školské rady Gymnázia Český Těšín. V minulosti kandidoval do senátu, roce 2016 kandidoval do zastupitelstva Moravskoslezského kraje za ODS.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015