Univerzita se prezentovala v Bruntálu

pátek 16. prosince 2016 10:03 Autor: Martin Kůs

2016 12 Bruntal 2

BRUNTÁL, OPAVA – Ve čtvrtek 15. prosince prezentovali zástupci všech součástí Slezské univerzity v Opavě studijní možnosti na prvním ročníku veletrhu Najdi si svou příležitost, konaném ve Společenském domu Bruntál. Akce měla žákům základních a středních škol, ale i těm, kteří už školy opustili, přiblížit možnosti dalšího studia nebo pracovních možností v širším regionu. Vysoké školství zde bylo vedle naší univerzity zastoupeno např. VŠB-TU v Ostravě či Palackého univerzitou Olomouc.

Fotoreportáž z veletrhu v Bruntálu najdete na
facebooku Slezské univerzity v Opavě


2016 12 Bruntal 1Slezská univerzity v Opavě se představila v několika rovinách. Především ji prezentovali živí lidé, studenti či pracovníci fakult a rektorátu, kteří si s návštěvníky veletrhu povídali a odpovídali na položené dotazy. Univerzita zaujala i prezentačním prostorem, ukazujícím, že je to vysoká škola mladá, vstřícná a otevřená, a rovněž videoprezentacemi, které byly promítány jednak přímo ve stánku a jednak na hlavním veletržním pódiu.

Podobně jako na velkých veletrzích např. v Brně, také v Bruntálu byl mezi středoškoláky zájem o studium a jeho možnosti napříč celou Slezskou univerzitou. Odhadem sto padesát adeptů studia dostalo požadované informace, přehledové materiály o univerzitě i oborech, stipendijních a jiných možnostech a samozřejmě kromě drobného dárku i pozvánku na blížící se dny otevřených dveří. O možnosti spolupráce s naší univerzitou se zajímali také studijní poradci několika středních škol i zástupci zaměstnavatelů.

Konkrétní informaci, jaká byla návštěvnost bruntálského veletrhu, zatím nemáme. Nicméně pořadatelé už přímo na akci hovořili o dalším pokračování, takže lez věřit, že i z tohoto pohledu byl první ročník veletrhu Najdi si svou příležitost úspěšný a že se tak pro Slezskou univerzitu otvírají i do dalších let možnosti blíže se představit v regionu těm, kteří hledají své další uplatnění.

2016 12 Bruntal 3

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015