HLASOVÁNÍ JEN DO 28. ÚNORA! Do osudí ankety Fakulta roku jsou vloženy všechny součásti Slezské univerzity

čtvrtek 11. února 2016 12:00 Autor: Martin Kůs

2016 12 fakulta roku promo 2

OPAVA – Anketa studentů a absolventů Fakulta roku rozjela 1. prosince 2016 své hlasování. Jejím cílem je zjistit názory studujících a čerstvých absolventů na kvalitu výuky a prostředí pro výuku jednotlivých fakult a tyto školy ohodnotit prostřednictvím indexu. Do osudí jsou samozřejmě vloženy i všechny součásti Slezské univerzity v Opavě.

PRO SOUČÁSTI SLEZSKÉ UNIVERZITY HLASUJTE ZDE

Jak už v loňském roce pořadatelé avizovali, pro anketu Fakulta roku začali používat odlišnou metodiku než v minulosti, připravenou společně s odborníky na sociologický výzkum. Podstatou je, že do hlasování se mohou zapojit pouze studenti a absolventi, kteří ukončili bakalářské nebo magisterské studium v uplynulých 24 měsících. Své názory v anketě vyjádří studenti a čerství absolventi ve dvaceti odpovědích a ve čtyřech doplňkových otázkách. Vyplnění otázek je rychlé a jednoduché. To má ale i své proti. Totiž, že výsledné žebříčky podle této metodiky nebudou k dispozici ihned po ukončení hlasování.

2016 12 fakulta roku promo 1Ze součástí Slezské univerzity v Opavě je největším adeptem na stupně vítězů Matematický ústav v Opavě, který v letech 2012 – 2014 získal tři vítězství za sebou v kategorii Matematika – fyzik, veřejné. Loni sice skončil “až“ druhý, ale to neznamená, že se letos na špičku opět nevrátí. Ostatní fakulty sice tohoto úspěchu zatím nedosáhly, ale rozhodně se v anketě neztrácí – všechny tři se již někdy probojovaly do první desítky svých kategorie.

Anketu FakultaRoku.cz pořádá Česká studentská unie (ČeSU). Její první ročník se uskutečnil v akademickém roce 2011/2012. Pořadatelé reagovali na fakt, že sice existovala celá řada podobných žebříčků, ale žádný nezohledňoval pohled studentů a absolventů. Anketa by tak měla být průzkumem mezi studenty a absolventy vysokých škol v České republice o jejich pocitech ze studia na vysoké škole či fakultě. Vedle celkové spokojenosti se školou mezi vyhlášenými kritérii hodnocení figurují např. zajímavé předměty, odbornost vyučujících, schopnost zajímavého podání (výkladu) látky, příprava do praxe, možnosti realizace studentských nápadů a projektů a také hledisko kamarádských, týmových a inspirativních spolužáků. Anketa si dává za cíl také stát se určitým vodítkem při rozhodování o výběru vysoké škole.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015