Nové kurzy pro veřejnost zasvětí zájemce do tajů kávy a vína

středa 15. února 2017 6:06 Autor: Martin Kůs

2017 02 U3V ilustracni

OPAVA – Centrum celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě již prakticky dvě desítky let nabízí veřejnosti vzdělávací a doškolovací kurzy, zaměřené na nejrůznější témata a obory. Ani aktuální akademický rok 2016/2017 není v tomto směru výjimkou.

Se začátkem jeho letního semestru zahájí Centrum také hned tři nové přednáškových cykly pro posluchače Univerzity třetího věku. V úterý 21. února od 15.30 bude poprvé Mgr. Jiřina Hosáková, Ph.D., hovořit na téma Společnost - etika, zdraví a duševní rovnováha – vyučující, ve čtvrtek 23. února se rozjede série přednášek na téma Nelze nekomunikovat aneb Jak vyjadřujeme své myšlenky a postoje kromě samotných slov?, které povede Ing. Werner Bernatík, Ph.D., a ve stejný den rovněž začnou přednášky Mgr. Alexandra Burdy a Mgr. Pavla Skácela věnované Cestování a gastronomii. Všechny přednáškové cykly začínají v 15.30 hodin, první dva jmenované v aule budovy rektorátu (ul. Na Rybníčku 1, Opava), přednášky o Cestování a gastronomii pak v sousední učebně R1. Všechny tři cykly budou pokračovat každý týden vždy ve stejný den a hodinu až do poloviny května 2017.

2017 02 U3V sommelieriDalší novinkou, na kterou si mohou zájemci podat přihlášku, jsou dva kurzy opět z oblasti gastronomie, jen zaměřené na nápojovou kulturu.

Prvním z nich je kurz baristů. Barista je specialista zaměřený především na kávu, její přípravu a servis. Nicméně kurz nebude jen o kávě, ale bude se věnovat i dalším nápojům. Úvodní hodina kurzu je plánována na 3. března 2017 od 10 hodin v Gastrocentu Slezské univerzity v Opavě (univerzitní areál Hradecká ul. 17, Opava).
Druhým je kurz sommeliéra s podtitulem O víně a vinařství. Kurz seznámí se základy práce s vínem a to ve dvou rovinách – teoretické, která se opět uskuteční v univerzitním gastrocentru a praktické, za kterou se zájemci o sommeliérské umění přesunou přímo do vyhlášeného vinařství ve Velkých Bílovicích. Úvodní hodina tohoto kurzu se uskuteční 13. března 2017 od 16 hodin opět v Gastrocentru Slezské univerzity.

Informace ke kurzu BARISTA  a  SOMMELIÉR

„Staňte se znalcem vína! Pronikněte do teorie výroby vína, jeho degustace a posuzování, naučte se rozpoznávat jeho odrůdy, vhodně je snoubit s pokrmy a při obsluze svých přátel vystupovat s důstojností profesionála!“ zve méně rozhodné k účasti na kurzu Mgr. Alexandr Burda.

Podrobnosti o obou kurzech najdou zájemci v přiložených letáčcích. Přihlásit se je možné u koordinátorky Centra celoživotního vzdělávání SU Venduly Gronkowiecové na tel.: 553 684 828 či mob.: 723 972 195, popřípadě přes e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Možnost přihlášení je rovněž přes webový portál Celoživotního vzdělávání.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015