Nová interaktivní úřední deska přináší pohodlí a otevřený přístup k informacím

středa 1. března 2017 8:08 Autor: Administrator

2017 03 deska 1

OPAVA - V prostoru podloubí u vstupu do budovy rektorátu Slezské univerzity v Opavě byla v úterý 22. února 2017 nainstalovaná interaktivní (elektronická) úřední deska.

Občané, studenti, uchazeči o studium, zkrátka všichni zájemci, budou mít nepřetržitě 24 hodin denně, 365 dnů v roce k dispozici informace spojené s chodem univerzity. V době rozvinutých informačních a komunikačních technologií dala Slezská univerzita v Opavě při projednávání nové podoby úřední desky přednost interaktivitě před úřední deskou s papírovými dokumenty.  Ovládání je jednoduché, instinktivní, jedná se o dotykový displej. Po lehkém ťuknutí na zvolenou ikonu či symbol se otevře požadovaná podstránka a tedy i hledané informace. Kromě samostatné úřední desky je možné využít přístup na webové stránky a zpravodajský portál (iNoviny) Slezské univerzity v Opavě.

Povinnost zveřejňovat určité informace způsobem umožňující dálkový přístup zavedl již v roce 2000 zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění. Kromě výše uvedeného zákona stanovuje povinnost fungování úřední desky i zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, který klade důraz na přístupnost a nepřetržitost úřední desky.


 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015