Největší ostravský kariérní veletrh se blíží. KARIÉRA Plus bude 14. března

pátek 3. března 2017 15:30 Autor: Martin Kůs

OSTRAVA, OPAVA - Bývalá studentka, dnes už absolventka Slezské univerzity v Opavě Hana Prauzková se setkala se svým vysněným džobem na Kariéře PLUS a od té doby už sedm let působí ve firmě Kvados. Zpočátku ale nedávala veletrhu velkou šanci, přicházela ze Slezské univerzity v Opavě s relativně humanitním zaměřením (konkrétně s anglickou a německou filologií).

2017 03 kariera studentka 1„Na samotné Kariéře PLUS jsem s velkým překvapením zjistila, že skoro u všech stánků, i když to byly firmy technického zaměření, byl prostor pro absolventy různých oborů,“ uvádí Hana. Své setkání s personální ředitelkou Kvadosu hodnotí jako osudové: „Vzájemně jsme se zaujaly a já dostala nabídku jako Sales Support s výhledem na obchodníka-juniora. Následně jsem absolvovala tři nebo čtyři kola přijímacích pohovorů, až jsme si nakonec podaly ruce“.
Hana se za sedm let svého působení ve společnosti Kvados vypracovala až na pozici Obchodního a marketingového ředitele a sama studentům doporučuje: „Určitě na veletrh dojděte. Vezměte si své životopisy a mějte oči otevřené, naslouchejte a najděte si u každého stánku čas něco zjistit“.

Veletrh pracovních příležitostí Kariéra PLUS oslaví 14. března 2017 v aule VŠB-TUO své desáté výročí. Tento jubilejní ročník se opět setkal s obrovským zájmem ze strany vystavovatelů a už v průběhu prosince byla veškerá kapacita veletrhu vyprodána.

Letos bylo nutné kvůli zájmu firem rozšířit výstavní prostory veletrhu, proto se část Kariéry PLUS rozšíří do koridoru z Nové knihovny do budovy D. Návštěvníci se můžou těšit na pestrou nabídku zaměstnání, brigád, stáží, trainee programů a témat k diplomovým pracím. Kromě stálých vystavovatelů přibude letos i řada nováčků. Dohromady to čítá 110 vystavujících firem. Zajímavá bude bezpochyby prezentace Bezpečnostní informační služby České republiky anebo expozice firmy Amazon. „Velice nás také těší, že se k tradičním partnerům akce Skupině ČEZ a Arceloru Mittal, letos přidal další a to firma Brose,“ říká organizátorka veletrhu Alice Šustková s tím, že akce má také svoji facebookovou událost, případně stánku LinkeDIn.

Velký prostor letos dostane odborný a poradenský program Kariérního centra VŠB-TUO. V učebnách budovy D a v prostoru kavárny Maleda dostanou návštěvníci možnost konzultovat své životopisy a linkedIn profily, dále pořadatelé nabízejí fotografku a vizážistku k focení na CV. Chybět nebudou ani konzultanti, návštěvníci si vyzkouší pracovní pohovor na nečisto v českém, anglickém a německém jazyce. K jazykovým dovednostem přispěje také Jazyková škola Hello, která otestuje úroveň angličtiny. Všechny tyto služby jsou pro návštěvníky veletrhu zdarma, jen na některé je třeba se předem registrovat na webu www.karieraplus.cz.

2017 03 kariera logo

V sále NA1 auly VŠB-TUO proběhne série přednášek a poradenských workshopů z oblasti hledání práce, personalistiky a cesty k úspěchu. Své vystoupení s názvem „Den D ve tvé kariéře“ přislíbila také Marta Nováková - majitelka ostravské softwarové firmy U&Sluno a zároveň absolventka EkF.

Novinkou a zajímavostí pro návštěvníky veletrhu bude řečnická soutěž Minutový řečník. Studenti si zde mohou vyzkoušet, jaké to je vystoupit před publikem a mluvit na zadané téma. Soutěž navazuje na seminář Akademie mluvení, který pořádá Kariérní centrum VŠB-TUO. Každý, kdo najde odvahu a vystoupí, bude odměněn!

„Letos jsme poprvé mysleli i na relaxaci a zábavu našich návštěvníků, která by na tak veliké akci rozhodně neměla chybět. Proto jsme připravili lahodné občerstvení v podání populárních bister Lapeco, Hogo Fogo, Maleda, Laura Coffee a Faency Frites, chill out zónu s XBoxem a Out Door zónu se skákacími botami a segwayi,“ dodává Alice Šustková.

Veletrh Kariéra PLUS otevře své brány 14. března v 9:00 a pro návštěvníky je vstup zdarma. Veletrh je primárně určen všem studentům a absolventům moravskoslezských vysokých škol.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015