Roman Šperka úspěšně ukončil své habilitační řízení a bude jmenován docentem

sobota 4. března 2017 8:08

2017 03 OPF Sperka docent 1 
KARVINÁ - Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné má za sebou první habilitační řízení v oboru Podniková ekonomika a management. Proděkan OPF pro zahraniční styky a vedoucí katedry podnikové ekonomiky a managementu RNDr. Ing. Roman ŠPERKA, Ph.D., naplnil 2. března 2017 všechna potřebná kritéria, úspěšně obhájil habilitační práci s názvem Informačná podpora riadenia podnikových procesov na operatívnej úrovni a přednesl před Vědeckou radou OPF Karviná, svoji habilitační přednášku.

Habilitační komisi vedl prof. Ing. Miroslav Žižka, Ph.D., z Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci a její členové byli prof. Ing. Felicita Chromjaková, PhD., z Fakulty managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, doc. Ing. Josef Fiala, CSc., z Vysoké školy sociálně-správní v Havířově, doc. Dr. Ing. Miroslav Plevný z Ekonomické fakulty Západočeské univerzity v Plzni a doc. Mgr. Petr Suchánek, Ph.D., zastupující "domácí" Obchodně podnikatelskou fakultu v Karviné.

2017 03 OPF Sperka docent 3O tom, co to pro karvinskou fakultu znamená, asi nejlépe vypovídá komentář prof. Ing. Karla Skokana, Ph.D., z Katedry podnikové ekonomiky a managementu OPf a interního člena Vědecké rady OPF:
"Přátelé, byl to pro mne nevšední zážitek, jednak pokud jde o přípravu a perfektní vedení průběhu habilitace panem děkanem a jednak pokud jde i o přípravu a vystoupení Romana Šperky, který si titul bez váhání zaslouží. Navíc fakulta se konečně s prvním ukončeným habilitačním řízením zařadila do 1. ligy ekonomických fakult v ČR. Jsem moc rád, že jsem mohl být od počátku u toho a BLAHOPŘEJI."

Úspěšného habilitanta rektor Slezské univerzity v Opavě doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D., při nejbližší možné příležitosti jmenuje docentem.

V současné době je na fakultě zahájeno i další habilitační řízení, a to Ing. Petry Růčkové, Ph.D., z Katedry financí a účetnictví OPF. Fakulta oprávnění konat habilitační řízení získala rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR v roce 2015.

Podle podkladů OPF Karviná zpracoval Martin Kůs

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015