Mladí opavští filmaři se učí pracovat s herci

neděle 2. dubna 2017 8:09 Autor: Martin Kůs

2017 03 MMT herciOPAVA - Ve dnech 6. a 7. dubna pořádá obor Multimediální techniky Slezské univerzity v Opavě workshop Práce s hercem, který je určen studentům tvůrčích oborů naší univerzity. „Filmová technika se stala dostupná pro široké masy lidí. Hraný film si tak může natočit v podstatě kdokoliv, kdo má dobrý nápad a scénář. Jenže v naprosté většině případů takové natáčení ztroskotá na hereckých výkonech,“ vysvětluje důvody pořádání workshopu Mgr. Martin Petrásek, vedoucí oboru Multimediální techniky a hlavní organizátor akce.

Lektorkou je Mgr. Eva Polzerová, dlouholetá pedagožka Janáčkovy konzervatoře a Lidové konzervatoře v Ostravě, která opavské studenty seznámí se škálou hereckých technik a přístupům k herectví, účastníci se tak během dvou dnů octnou jak v rolích režisérů, tak herců. „Jsme velmi rádi, že nejmladší generace filmařů má zájem získávat zkušenosti nad rámec svých školních povinností a věříme, že naši studenti jsou svou tvorbou schopni konkurovat i studentům známějších filmových škol,“ dodává Martin Petrásek.

Organizátoři slibují, že v případě zájmu budou v podobných projektech pokračovat, a to nejen na půdě univerzity, ale i pro amatérské filmaře z řad široké veřejnosti.

Více informací:
Martin Petrásek, Ústav fyziky FPF SU v Opavě,
tel.: 608 063 628,
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.mmtech.cz/workshop

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015