O akademických mistrech na in-line bruslích se bude opět rozhodovat v Opavě

pátek 1. srpna 2014 9:01 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA – Ani letos nepřijde město Opava o Akademické mistrovství českých vysokých škol v in-line bruslení – závod na 21 km. Již od roku 2008 bez přerušení pověřuje Slezskou univerzitu v Opavě organizací nejvyššího národního mistrovství vysokoškoláků Česká asociace univerzitního sportu (ČAUS). Dnem D bude tentokrát neděle 7. září.

 

Foto: Martin KůsAkademický šampionát se i letos pojede v rámci opavského inline sportovního dne Slezská brusle a bruslička a jako součást jednoho z podniků středoevropského seriálu Inline pro život - LOAP LifeInLine Tour (Český pohár). Opavská trať vedoucí Městskými sady měří 20 700 metrů (15 kol po 1 380 m).

Na startovní čáře by se mohli objevit (závodníci se mohou do mistrovství přihlásit až při prezentaci) i oba úřadující akademičtí mistři republiky Kateřina Novotná (Vysoká škola tělesné kultury a sportu PALESTRA) a Ondřej Suchý (Univerzita Karlova v Praze). Jejich šance na obhajobu titulů jsou skutečně vysoké – oba v nedávném závodu světového poháru v Ostravě získali v silné celosvětové konkurenci shodně třetí místo a oba si už také letos vybojovali tituly na půlmaratonské trati na mistrovství ČR v Napajedlech. K tomu ještě mohou přidat i nějakou medaili z mistrovství Evropy, tento šampionát se odehrává právě v těchto dnech v německém Geisingu. Do hry o vysokoškolské tituly však může významně vstoupit i kdokoli další, podmínkou je, že musí být v době konání šampionátu studentem jakékoli formy vysokoškolského studia v České republice.

Propozice a další informace k Akademickému mistrovství českých vysokých škol v in-line bruslení – závod na 21 km jsou již zveřejněny na stránkách ČAUS nebo Univerzitního sportovního klubu Slezské univerzity v Opavě, který se ujme technického zajištění mistrovství.

Česká asociace univerzitního sportu (ČAUS) je asociací, která sdružuje 46 vysokoškolských sportovních klubů a tělovýchovných jednot a v současné době na její platformě pracuje 43 odborných komisí jednotlivých sportovních odvětví, které zajišťují 45 akademických mistrovství v jednotlivých sportech. Ve spolupráci s katedrami a ústavy tělesné výchovy a sportu na všech vysokých školách v ČR organizuje ČAUS každoročně tradiční Sportovní přebory vysokých škol a zaštiťuje akademické národní mistrovství a mezinárodní vysokoškolskou reprezentaci. Její členskou základnu tvoří cca 30 tisíc sportovců. ČAUS je členem tělovýchovného a sportovního sdružení České unie sportu (bývalého ČSTV) a Českého olympijského výboru.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015