Student Filozoficko-přírodovědecké fakulty Jiří Dobrý vyhrál videosoutěž

čtvrtek 30. června 2016 5:48 Autor: Zuzana Urbánková

OPAVA - Student prvního ročníku studijního oboru Multimediální techniky Ústavu fyziky Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Jiří Dobrý zvítězil ve videosoutěži pořádané iniciativou Ukliďme Česko.

„Už několikrát jsem si při běhání v parku všiml odpadků kolem cestiček, což mi vadilo. Rozhodl jsem se, že při každém běhání něco uklidím, ale to bylo málo. Proto jsem si od svého dědy půjčil dvoukolák a s kamerou GoPro, kterou mi půjčili na fakultě, jsem se letos v dubnu natočil při velkém úklidu kolem rybníka v Dolním Benešově. To bylo v době, kdy jsem o soutěži ještě ani nevěděl. Videem jsem chtěl pouze inspirovat ostatní,“ říká Jiří.

Náš předchozí článek s Jiřím Dobrým a jeho vítězným videem si přečtěte zde

Vítězství mu zajistilo hlavní cenu: kameru Canon Legria HF R706 v hodnotě zhruba 8 000 korun. Kamera mu bude slavnostně předána v neděli 18. září 2016 v Brně na dopravním hřišti tamní Městské policie v rámci akce Recykliště.

RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D. z uklidmecesko.cz sdílel video na Facebooku s doporučením, že vítězný snímek rozhodně stojí za to zhlédnout.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015