Ochutnejte moravská vína společně s univerzitním pěveckým sborem

pátek 31. října 2014 8:09 Autor: Martin Kůs

 

banner opavsky vinny trh

OPAVA – Za výrazné organizační podpory Slezské univerzity, konkrétně Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu její Filozoficko-přírodovědecké fakulty, a za účasti Komorního pěveckého sboru Slezské univerzity prožije přelom října a listopadu Bezručovo město jednu ze svých gastronomických novinek - Opavský vinný trh 2014.

Iniciátorem celé akce je hnutí Změna pro Opavu a vedle Slezské univerzity (SU) jsou dalšími partnery Opavského vinného trhu OC Breda & Weinstein, v jehož prostorách se vše uskuteční, a destinační management Opavské Slezsko.

Opavský vinný trh 2014 by měl doplnit aktivity, kterými se zainteresovaní snaží přiblížit veřejnosti staroslezské gastronomické tradice a mimo jiných aktivit připravili v dubnu v restauracích a dalších podnicích regionu mimořádně úspěšný Týden slezské kuchyně.

Zatímco Týden slezské kuchyně byl jakýmsi otevřením letošní turistické sezony Opavského Slezska, Opavský vinný trh bude jeho symbolickým ukončením. „Opavany čekají dva dny s degustacemi přívlastkových vín z nabídky místních vinoték. Hosté si za 70 korun zakoupí skleničku s logem a pak podle chuti a odolnosti mohou ochutnávat nabízené vzorky,“ říká k akci Mgr. Alexandr Burda ze SU. Tyto vzorky budou podle druhu vína v cenách od 10 do 30 korun. Nabídka bude opravdu pestrá, prezentována budou vína dvaceti moravských vinařství, doplněná o sýry, uzeniny a další k vínu vhodné poživatiny z produkce místních výrobců.

Příjemnou atmosféru vinných trhů doplní rovněž kulturní program. První den, 31. října, se bude hrát především rocková a popová hudba, ke slovu se ale dostane také Komorní pěvecký sbor Slezské univerzity. Cimbálka, dětské pěvecké sbory, ale také jazz či folk pak budou obchodním centrem znít 1. listopadu.

V souvislosti s výše zmiňovanou akcí zve SU také na degustaci Svatomartinských vín, a to 11. listopadu od 18 hodin v prostorách Gastrocentra (areál Hradecká ulice). Degustace 11 vzorků s výkladem a se stylovým „zakousnutím“ bude stát 300 Kč. Zájemci se mohou registrovat na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015