Profesor Zdeněk Stuchlík převzal jmenovací dekret děkana

úterý 3. února 2015 12:56 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA – V úterý 3. února 2015 převzal prof. RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc., z rukou stávajícího rektora Slezské univerzity v Opavě prof. PhDr. Rudolfa Žáčka, Dr., jmenovací dekret děkana Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě (FPF). Stalo se tak v úvodu zasedání kolegia rektora Slezské univerzity.

Foto: Martin KůsProfesor teoretické fyziky a astrofyziky Zdeněk Stuchlík zastával post děkana fakulty s největší šíří nabízených oborů a studijních programů už v končícím funkčním období (předtím také v letech 1991 až 1994 a rovněž v období 2001-2007) a jeho mandát vyprší ke dni 28. února 2015. Na základě volby Akademického senátu FPF byl následně navržen a poté i rektorem univerzity potvrzen do funkce i na nastávající čtyři roky, tedy období 1. března 2015 až 28. února 2019.

Při předání dekretu se rektor Rudolf Žáček nejprve vyjádřil, že volební vítězství, kdy prof. Stuchlík svého rivala porazil poměrem 10:0, je na univerzitní poměry unikátní výsledek jednoznačně potvrzující dosavadní dobrou práci prof. Stuchlíka a následně mu popřál, aby další čtyři roky byly pro jím vedenou fakultu minimálně stejně úspěšné, anebo i úspěšnější, než ty uplynulé.

Foto: Martin KůsKromě uvedení prof. Stuchlíka do funkce děkana předal rektor Slezské univerzity také jmenovací dekret docentem RNDr. Stanislavu Hledíkovi, Ph.D.

Dnes již docent Hledík, působící na Ústavu fyziky Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě, dne 27. listopadu 2014 před Vědeckou radou Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě ohájil svoji práci General relativistic polytropes and repulsive cosmological constant a úspěšně habilitoval v oboru Teoretická fyzika a astrofyzika. Následně byl navržen k udělení akademického titulu docent a ke dni 28. listopadu 2014 jej rektor Slezské univerzity prof. PhDr. Rudolf Žáček, Dr., jmenoval.

Doc. Stanislav Hledík v současné době zastává funkci vedoucího Ústavu fyziky Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě, kde působí jako vědec i pedagog. U příležitosti zahájení akademického roku 2014/2015 obdržel Stanislav Hledík za osobní přínos vědě a garanci studijních předmětů Ústavu fyziky FPF stříbrnou medaili Slezské univerzity.

Foto: Martin Kůs

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015