Novým předsedou Studentské komory Akademického senátu Slezské univerzity se stal Jiří Skácelík, Vědeckou radu Slezské univerzity doplnila prof. Jana Geršlová

pátek 17. dubna 2015 9:14 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA – Nového předsedu své studentské komory má od úterý 14. dubna 2015 Akademický senát Slezské univerzity (AS SU). Tajnou volbou se jím stal Jiří Skácelík, posluchač 3. ročníku bakalářského oboru Středověká archeologie na Ústavu historických veď Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě.

Do volby, která se uskutečnila na řádném zasedání AS SU, byli nominováni dva kandidáti. Vedle vítězného Jiřího Skácelíka to byl Ing. Miroslav Kuric, posluchač doktorského oboru Podniková ekonomika a management na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné. K volbě bylo třeba dvou kol, v prvním nezískal ani jeden kandidát potřebný počet hlasů. Ve druhém byl pak poměr 5:2 (přítomných bylo sedm oprávněných volitelů).

Ve druhé části svého zasedání vyjadřovali senátoři svůj souhlas se složením, respektive s doplněním Vědecké rady Slezské univerzity v Opavě.

Než k tomu došlo, dostal slovo rektor Slezské univerzity doc. Pavel Tuleja, navrhovatel vědecké rady. Ten se omluvil za dodatečné předložení návrhu na jednoho člena Vědecké rady Slezské univerzity. Informoval přítomné, že jeden ze schválených kandidátů členství odmítl ze zdravotních důvodů. Proto oslovil prof. Janu Geršlovou, aby mohla být vědecká rada doplněna. „Kandidátka s mým návrhem souhlasila. Vzhledem k tomu, že v současnosti pracuje jako předsedkyně v oblasti ekonomie v rámci Akreditační komise ČR, domnívám se, že by pro Vědeckou radu Slezské univerzity mohla být přínosem,“ řekl mimo jiné rektor Tuleja.

V následné volbě získala prof. PhDr. Jana Geršlová, CSc., od senátorů plný počet 19 hlasů a AS SU tak vyslovil souhlas k návrhu jejího jmenování členem Vědecké rady Slezské univerzity v Opavě.

 

prof. PhDr. Jana Geršlová, CSc.
Foto: Akreditační komise ČRV roce 1979 ukončila odborné studium na FFUP v Olomouci, obor historie – germanistika, v letech 1979-1990 působila ve Slezském ústavu ČSAV v Opavě a věnovala se problematice hospodářských dějin. V letech 1990-1995 působila jako pedagog na nově založené Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné, od roku 1995 dosud na Ekonomické fakultě VŠB v Ostravě, od roku 2005 na Filozofické fakultě UP v Olomouci. V roce 1996 se habilitovala v oboru Národní hospodářství na Vysoké škole ekonomické v Praze, v roce 2004 se stala profesorkou v oboru Ekonomie na Vysoké škole báňské Technické univerzitě v Ostravě. Úzce spolupracuje s Wirtschaftsuniversität Wien a Technische Universität Dresden jak v pedagogické oblasti, tak také ve vědě a výzkumu.
Je členkou ediční rady časopisu Politická ekonomie v Praze, Národohospodářského v Brně a členkou vědecké rady časopisu Anschnitt při Bergbaumuseum Bochum (SRN).
Je členkou Vědecké rady VŠB-Technické univerzity v Ostravě, členkou Vědecké rady Ostravské univerzity, Vědecké rady Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a Vědecké rady Podnikatelské fakulty VUT Brno. Je předsedkyní stálé pracovní skupiny Akreditační komise pro ekonomiku.

Zdroj: Akreditační komise ČR

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015