V Táboře promovalo dvacet posluchačů Filozoficko-přírodovědecké fakulty

úterý 30. června 2015 14:24 Autor: Martin Kůs

Foto: Jiří Zemánek

TÁBOR, OPAVA – Dvacet absolventů oboru Lázeňství a turismus převzalo ve čtvrtek 25. června své bakalářské diplomy v společenském domu Střelnice v Táboře. Nově promovaní absolventi úspěšně v akademickém roce 2014/15 ukončili studium v Konzultačním středisku v Táboře, Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě. V zastoupení děkana předávala diplomy proděkanka prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

„Když jsme zde stáli poprvé při naší imatrikulaci, většina z nás si nedokázala představit, čím vším bude třeba si projít. Jakými nervy a trpělivostí bude třeba se obrnit. Nebylo málo těch, kteří si mysleli, že studentský život je jen samá zábava a legrace. Byly tu dny, které připomínaly procházku růžovým sadem, ale byly tu i takové, kdy si každý z nás sáhl takřka na své dno,“ uvedla mimo jiné ve svém proslovu z pódia Střelnice dnes už bakalářka Michaela Poustková a hned také připojila poděkování těm, kteří jí i ostatním byli při studiu oporou:

Foto: Jiří Zemánek„Naše poděkování patří zejména pedagogům a ostatním pracovníkům fakulty, kteří nás trpělivě vedli cestou úspěchů i neúspěchů. Velmi si vážíme jejich profesionality, ale především jejich ochoty a lidskosti. Společně jsme se naučili nevzdávat se po každém nezdaru, znovu vstát a dotáhnout úsilí do konce. Velké poděkování a tichou vzpomínku bychom chtěli věnovat paní magistře Anně Fukové, která se bohužel tohoto okamžiku nedočkala, avšak její zásluhy na tom, že jsme se tu dnes mohli sejít při této příležitosti, jsou nesporné.“

Ještě, než došlo na první polibky gratulujících, připomněla Michaela také fakt, že vysokoškolští studenti nachází velkou podporu zejména doma, ve svých rodinách: „Velké poděkování patří našim rodičům, prarodičů, přátelům a partnerům. Vděčíme vám za vaši podporu a důvěru, kterou jste do nás vkládali po celý náš život. Jste s námi při každém vítězství, ale i prohře, dodáváte nám sílu jít dál a věříte v nás jako nikdo jiný. Bez vaší podpory a zázemí bychom vše jen těžko zvládli.“

Přestože je promoce vnímána jako vrchol studia, je současně i začátkem nové etapy v životě každého absolventa: „Tato promoce uzavírá jednu etapu našich životů. Nyní je jen na nás, jakým způsobem obstojíme v té další. Říká se, že když něco končí, zároveň něco nového začíná a naším úkolem nyní bude dát uplynulému období smysl a zúročit ho v životě dalším,“ uzavřela svoji řeč bývalá studentka.

Slezská univerzita v Opavě provozuje své výukové centrum v Táboře od akademického roku 2010/2011. Centrum je umístěno v prostorách Střední školy obchodu, služeb a řemesel a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Táboře. Vedle bakalářského prezenčního studia oboru Lázeňství a turismus, přednášeného pedagogy Filozoficko-přírodovědecké fakulty, je zde nabízeno další ze součástí univerzity Fakultou veřejných politik i kombinovanou formu bakalářského studia oboru Veřejná správa a regionální politiky a Veřejná správa a sociální politika. Letos v Táboře promovalo 24 posluchačů.

Foto: Jiří Zemánek

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015