Slezská univerzita míří na veletrhy

úterý 13. října 2015 22:33 Autor: Martin Kůs

2015 09 Gaudeamus 2NITRA, BRNO – Na dvou místech ve dvou zemích se bude v nejbližších týdnech prezentovat Slezská univerzita v Opavě. Už ve středu 14. října začíná v Nitře Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2015. Expozici Slezské univerzity najdou zájemci v pavilonu G Výstaviště Agrokomplex Nitra.

Účast na veletrhu v Nitře považuje Slezská univerzita za významný už proto, že právě ze Slovenska je významný počet studentů, kteří zde studují. Univerzita posluchačům ze Slovenska vytváří velmi dobré podmínky, navíc zde není jazyková ani kulturní bariéra. Pokud by však někdo s českým jazykem měl problém, může využít některý z devíti nabízených studijních programů v angličtině. Nejvíce jich najdete na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné, ale slovenština je poměrně frekventovaným jazykem také na opavských součástech. „Letos poprvé chceme v Nitře prezentovat naší novinku, a to joint degree studijní program Veřejná politika a veřejná správa ve střední Evropě, který se nám podařilo akreditovat letos na jaře. Jedná se vlastně o mezinárodní obor, který je realizován společně s Fakultou verejnej správy Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košicích“ uvádí k účasti na Gaudemu v Nitře Mgr. Marek Cetkovský z Fakulty veřejných politik v Opavě.

Hned začátkem listopadu, konkrétně ve dnech 3. až 6. listopadu, bude univerzitní stánek také na XXII. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2015 a to v pavilonu G2 výstaviště Brno.

Zatímco veletrh v Nitře začal svoji historii psát ža ve druhém desetiletí jedenadvacátého století, brněnský veletrh je se svojí více než dvacetiletou tradicí bezpochyby v současnosti nejvýznamnější přehlídkou studijních možností na území České republiky. Slezská univerzita se ho účastní od roku 1995.

Na obou akcích chce univerzita a její součásti prezentovat především nabídku studijních možností současným posluchačům maturitních ročníků středních škol. Zástupci studijních oddělení ale mají dostatek znalostí a informací k tomu, aby dokázali odpovědět na jakýkoli dotaz nejen ohledně bakalářských studijních programů a oborů, ale také studijních možností navazujících magisterských, magisterských a doktorských programů.
Součástí informačních aktivit budou i prezentace umělecky zaměřených oborů, možností studia v zahraničí, případně možnosti studia zahraničních posluchačů na fakultách v Opavě a Karviné či představení univerzitních měst a Moravskoslezského kraje jako místa vhodného pro vzdělávání i profesní realizaci každého. Chybět samozřejmě ani letos nebude doprovodný program a prezentace aktivit studentského, vědeckého i sportovního života Slezské univerzity.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015